lørdag den 11. februar 2012

"Uglies" - Scott Westerfeld

Titel: Uglies
Forfatter: Scott Westerfield
Serie: Uglies #1
Forlag: People'sPress Jr.
Sider: 335
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5Fra bagsiden: I en verden af perfekt skønhed, er enhver, der ser almindelig ud, grim. Alle skal være smukke som supermodeller. Er du først blevet smuk, så kan intet gå galt. Eller kan det?
Tally kan slet ikke vente, til hun fylder 16, hvor hun lige som alle andre i uglies-samfundet vil få sin operation. En operation, der skal forvandle hende fra at være grim og bo i den grå uglies-by til at være forbløffende smuk og som med katapultfart vil sende hende ind i det højteknologiske paradis, hendes bedste ven, Peris, allerede er flyttet ind i.
Modsat Tally, er hendes nye ven, Shay, ikke helt så sikker på, at hun vil være smuk. Da Shay en dag forsvinder, lærer Tally en helt ny side af den smukke verden at kende – og den er ikke køn. Myndighederne stiller nu Tally overfor valget mellem at bringe Shay tilbage eller selv aldrig blive smuk. Tally træffer et valg, der ændrer hendes liv for evigt…

Hele Tallys liv har hun fået af vide, at hun er Grim og at hun skal se frem til at blive 16 og få Operationen, så hun kan blive Smuk.
"Tally sank en klump. Det var ikke til at få et ord frem, men hun vidste, at hun var nødt til at sige noget. Hun pressede ordene frem fra sin tørre hals. "Ikke blive Smuk? Det er for åndssvag, Shay" (s. 72)
Tanken om at forblive Grim, er hende ukendt og skræmmende og da  hendes veninde Shay stikker af og Tally får valget mellem at få hende tilbage eller forblive grim, er hun ikke i tvivl om, hvad hun vil vælge. Men det viser sig, at det valg får konsekvenser, hun ikke kunne have forudset.

Jeg havde ret store forventninger til denne bog (og hele serien), for det lød bare som en fantastisk ide. En fortælling om, hvor overfladisk samfundet er blevet og hvor ens, vi alle skal være. Desværre levede bogen ikke op til mine forventninger. Jeg synes, hovedpersonen er kedelig og at bogen bliver lidt langtrukken. Den er stadig god og jeg vil rigtig gerne anbefale den, men jeg mener bare den kunne have været bedre, for emnet er virkelig værd at forfølge. Men thumbs up til Scott Westerfield for at gøre et godt forsøg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar