torsdag den 26. april 2012

"Udstødt" - Michelle Paver

Titel: Udstødt
Forfatter: Michelle Paver
Serie: Urtidskrøniken #4
Forlag: Sesam
Sider: 269
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5


SPOILER ALERT

Læs først: Ulvens bror, Skovens kraft og Sjælespiserne.


Fra bagsiden: I to måneder har Torak gemt på en forfærdelig hemmelighed. Nu afsløres den. Han bærer Sjælespisernes mærke og må betale prisen. Udstødt fra klanerne og skilt fra sin bedste ven, Renn og sin elskede ulvebro, Ulv, må han klare sig selv.
I de hjemsøgte sivskove ved Øksehovedsøen jages han af Odderklanen og hånes af de Skjulte Folk. Da sjælesygen overvinder ham, bliver han bytte for en endnu større trussel.

Denne bog er desværre ikke ligeså god som de foregående i serien. Torak bliver meget anderledes, hvilket ikke nødvendigvis er dårligt. Men der bliver bare brugt så meget tid på det, at slutningen og klimaks i bogen bliver for "nemt", som noget der bare skal overståes. Og det er ærgeligt, når bogen har potientale til at blive ligeså skøn som de foregående.

I denne bog er Bale tilbage og det er et rart gensyn, selvom jeg gerne ville have lidt mere viden om ham, altså virkelig komme under huden på ham. Til gengæld får vi mere af vide om Renn, på en måde jeg slet ikke havde forudset.

Havde dette været den første i serien, havde jeg nok ikke læst videre, for den er bare ikke god nok, desværre. Men jeg håber Michelle Paver kommer tilbage til sit gamle niveau i de sidste bøger i serien!

2 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk haft planer om, at skrive et indlæg om ringene her snart - men altså, vi valgte at købe dem vi havde set, selvom prisen var steget - men oh my god, vi løb bare ind i endnu flere problemer end denne første store brøler, så det er SIDSTE gang vi handler der (skal nok skrive om hvad der mere gik galt i indlægget, for det er nok lidt langt her og nu). Men anyhow, ringene er hjemme nu, de er super fine, og uhhh hvor jeg glæder mig. Bryllupet føles som om det er lige om hjørnet, nu hvor mange af tingene er ved at falde på plads. Hvornår er det egentligt du skal giftes, og er det hele ved at være der?

  Og ja, en sød veninde er altid guld. Det er faktisk en gammel klassekammerat fra folkeskolen, som jeg tilfældigt løb ind i, her for et halvt års tid siden, og foruden at hjælpe med kjole og sko, tilbød hun også lige sin og en af hendes veninders hjælp som personale til vores bryllup - sådan, to fluer med et smæk. Hun er bare skøn!
  (jeg kører lige nu på en bølge af "weeee" eller hvad man vil kalde det - kan slet ikke få armene ned, for det hele falder bare i hak lige nu - laughs)

  SvarSlet
 2. Åh nej lyder ikke godt med så mange problemer, men godt du er tilfreds med ringene :D
  Hvornår er det du skal giftes?
  Jeg skal d. 30/6 og vi har sådan de store ting på plads: Kjole, jakkesæt, sted og planer om dessertbordet :) Ringene skal købes i morgen og jeg glæder mig helt vildt :D

  Ej, hun lyder virkelig som den perfekte veninde :) Er glad for det hele går så godt, det er dejligt når alting falder på plads :D

  SvarSlet