mandag den 14. maj 2012

Jeg vil altid ku' genkende dig - Laura Lippman

Titel: Jeg vil altid ku' genkende dig
Forfatter: Laura Lippman
Forlag: Forlaget Punktum
Sider: 386
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5


LÆS ANMELDELSEN INDEN BOGENS BAGSIDE

Fra bagsiden: Da Eliza Benedict, lykkelig gift og mor til to børn, modtager et brev fra Walter Bowman styrter hendes verden i grus.
Manden, der kidnappede og voldtog hende tyve år tidligere har set hendes billede i en avis, og skriver nu til hende fra sin celle på dødsgangen. Han vil gerne tale med hende, og Eliza ser nu sin verden bryde sammen i lyset af sladderbladsjounalistik og uønsket berømthed.
Der ligger dog langt mere bag historien om Eliza og manden, der kidnappede hende og stjal hendes barndom. Pludselig dukker fortrængte spørgsmål op, og Eliza må atter engang gennemleve de frygtelige minder. Hvorfor lod han hende leve, når ahn slog sine andre ofre ihjel?
Nogle mennesker mener at Eliza slet ikke var noget offer, men snarere en aktiv medsammensvoren. Hvad var det præcis der skete dengang? Og hvorfor tager han kontakt til hende nu? Vil han tilstå og dermed opnå syndsforladelse? Eller er det et spil, for at vise, at hun aldrig bliver fri af hans greb?

Den her bog lægger op til så meget som den slet ikke færdiggøre. Den lægger op til én historie, men fortæller en anden. Og der er alt for mange ligegyldige sidehistorier. Og det er en skam, for den historie, der faktisk bliver fortalt, er ganske udmærket. Den fortæller om et liv efter en forbrydelse, om frygt for døden og om at holde alvorlige emner hemmelige for dem, man elsker. Jeg er sikker på, at bogen havde fået en bedre bedømmelse, hvis ikke jeg var blevet misledt af bagsideteksten og hvis ikke bogen var fyldt med sidehistorier, der er irrelevante og ikke bliver fulgt op på.

Det er ikke en bog, jeg vil anbefale.

1 kommentar:

  1. Uhh, jeg vil se frem til at høre, hvad du syntes - og selvfølgelig krydse fingre for, at du syntes den er god! =)

    SvarSlet