mandag den 4. juni 2012

Den dobbelte tavshed - Mari Jungstedt

Titel: Den dobbelte tavshed
Forfatter: Mari Jungstedt
Serie: Anders Knutas #7
Forlag: People'sPress
Sider: 332
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5

Udkommer d. 11/6
 
Bogen er et anmeldereksemplar fra People'sPress, men meningerne er mine egne :)
 
 
Fra bagsiden: Det er i slutningen af juni måned og afrejsedag for filminstruktør Sam, hans kone Andrea og fire af deeres nære venner. De er en del af en større flok familier fra villekvarteret i Visby, der i hverdagen deler det meste: Børnepasning, havearbejde, middage, fester, løbeture og hinandens bekymringer. Den årlige sommertur er et tiltrængt afbræk i rutinerne og en anledning til at gøre noget anderledes sammen, kun de seks, uden børn.
I år har Sam planlagt en temarejse i Ingmar Bergmans ånd. De skal deltage i Bergman-ugen på Fårö, og bagefter tager de til Stora Karlsö for at opleve tusindvis af lomvier lette fra de stejle klipper og flyve mod syd, i ly for vinterens kulde. Men undervejs går noget helt galt.
 
 
Jeg er ikke meget for at starte med at læse en serie, hvis ikke jeg starter med den første bog. Men da dette er et anmeldereksemplar, der skulle læses inden mødet med Mari Jungstedt var jeg nødt til det og det påvirker min anmeldelse.
Mit første indtryk af bogen var ren forvirring. Den sprang frem og tilbage mellem personerne og jeg havde meget svært ved at finde ud af, hvem det egentlig handlede om. Langsomt kom jeg dog ind i det, men det ville ikke have gjort mig noget, hvis der var en form for overskrift ved kapitlerne, så jeg vidste, hvem jeg læste om.
Jeg er sikker på, at havde jeg kendt til Knutas, Karin og Johan Berg fra de andre bøger, ville det have været en del nemmere for mig at komme ind i Den dobbelte tavshed.
Det jeg synes, der adskiller Mari Jungstedt fra mange af de andre krimiforfattere, jeg har læst, er at hun ikke kun skriver fra journalisten og politiets synsvinkel, men også fra de pårørende. Det var rigtig dejligt at få den side af historien med også. Jeg regnede dog ret hurtigt ud, hvem der havde gjort det!
Mari Jungstedt skriver fantastisk og meget medrivende. Sproget er meget beskrivende og levende, personerne troværdige og bogen har en god længde! Det er absolut ikke sidste gang, jeg læser noget af Mari Jungstedt, men den næste bog jeg læser af hende, bliver den første hun skrev, nemlig: Den du ikke ser.

2 kommentarer:

  1. Den mørke engel er bog 6 i serien :P Etteren hedder Den du ikke ser ;)
    Synes også det var temmelig forvirrende at komme ind midt i det hele.

    SvarSlet
  2. Så er det rettet ;) tak. Jeg gik bag efter den liste bagerst i bogen :)
    Regner med det bliver bedre når jeg engang får læst de andre i hendes serie :)

    SvarSlet