lørdag den 7. juli 2012

Glamhuggerens forbandelse - Paul Stewart & Chris Riddell

Titel: Glamhuggerens forbandelse
Forfatter: Paul Stewart & Chris Riddell
Serie: En historie fra Kanten (Forhistorier) #1
Forlag: Carlsen
Sider: 378
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5Fra bagsiden: På en kæmpestor svævende sten ligger byen Sanctaphrax, som er hjemsted for Kantens lærde. Her bor pigen Maris sammen med sin far, Hans Allerøverste Nåde, Linius Pallitax, der er travlt optaget af sin hemmelige forskning.
En dag ankommer luftpiraten Vindsjakalen og dennes søn, Quint. Maris' far har sendt bud efter dem, fordi han har brug for en lærling, han kan stole på, og som han hjælpe ham med nogle farlige opgaver.
Snart befinder Quint og Maris sig midt i et skræmmende eventyr, som fører dem ind til kernen af den svævende sten. Et sted som kun få har turdet bevæge sig ind i, da det er omgærdet af mystik og beboet af farlige væsener. Her kommer Maris og Quint ved et uheld til at slippe en oldgammel forbandelse løs - Glamhuggerens forbandelse.

Jeg er vild med det univers, der er skabt i bogen, fordi det er så gennemført. I Glamhuggerens forbandelse er det Sanctaphrax, der er midtpunkt. En stor svævende sten holdt fast til fastlandet med en kæmpe stor kæde. Sanctaphrax er hjemsted for lærdom men også for intriger, magtspil og planer om mytteri.
Selvom bogen ikke er videre dybt skrevet, fanger den alligevel læseren og sproget er meget let til trods for de mange ukendte væsner, der bliver præsenteret. Bogen er desuden ret morsom til tider og man kommer hurtigt til at holde af den søde og oversete Maris, den trofaste Quint og den forvirrede professor Linius.


Klokken var fire, da en sagte banken på døren ind til hans værelse vækkede ham af hans søvn. Han vendte sig og kiggede gennem halvmørket. "Hvem er det?" mumlede han søvning. Der blev banket én gang til. Hårdere denne gang. "Jeg sagde, hvem er det?" råbte Quint. "Quint? Er du der?" lød en indtrængende stemme. "Er det dig, professor?" spurgte Quint og satte sig op. "Kom ind." "Quint!" bjæffede professoren. "Jeg må tale med dig!""Døren er åben, professor." "Quint!" "Åh, for Himlens skyld," mumlede Quint, da han væltede ud af sengen og traskede over mod døren. "Jeg sagde, døren er ...unkkh!" Da han rakte ud efter håndtaget, sprang døren pludselig op og væltede ham bagover. Hans Allerøverste Nåde kom til syne i døråbningen med en lygte i hånden. Han havde et ophidset, næsten ekstatisk udtryk i ansigtet. Hans skinnende, rødrandede øjne kiggede feberagtigt rundt i værelset. "Quint, det er vigtigt," sagde han. "Du må kommer med. Nu!"
(s. 159-160)
Noget af det allerbedste ved bogen er de fine illustrationer. De er meget detaljerede og smukke og jeg kan godt lide at have de forskellige væsner tegnet. Jeg er sikker på, at bogen også ville fungere glimrende som højtlæsning.

4 kommentarer:

 1. Ej hvor sjovt! vi læser eteren højt lige nu for en seks årig! Jeg læste dem selv som tween, da de udkom, og de står for mig som noget ikonisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad synes den seks-årige som om den? Jeg er også meget lykkelig over at eje dem, de er fantastiske og så bliver jeg så glad af at læse dem :)

   Slet
 2. Jeg er også fan af En Historie Fra Kanten. Elsker tegningerne og universet!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også bare så fine! Og så søde..

   Slet