lørdag den 8. december 2012

Lazarus - Bent Haller

Originaltitel: Lazarus
Forfatter: Bent Haller
Serie: -
Forlag: Høst & Søn
Sider: 189
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Dansk
Dansk titel: Lazarus

Bogen er et anmeldereksemplar fra Rosinante, men meningerne er mine egne :)


Fra bagsiden: Alwin og Aurora er tvillinger. De er knyttet sammen af et særligt bånd. En dag dukker Lazarus op, og ingenting er som før...
”Alt var blåt og grønt. Da de kom ned til havet, blev det også gult, strandengen var fyldt med troldhekse. Insekterne summede i luften, det knitrede i guld-regnen og Alwin følte, at denne dag ville blive den bedste dag i hans liv, og måske, en skrækkelig tanke strejfede ham, den sidste.”

***
 
Bogen er delt i tre dele: Aurora, Alwin og Lazarus. Hver inddeling giver et godt indblik i personen og historien bliver genfortalt en smule, når synsvinkel skifter, men uden at virke gentagende og irriterende.Tvillingerne har et utrolig nært, nærmere sygeligt forhold som passer så godt til bogen som helhed og den historie, der bliver fortalt.

Historien omkring Alwin og Aurora er medrivende og spændende. Kaos ligger hele tiden og lurer under overfladen og gør historien en smule nervepirrende - for det er tydeligt tidligt i historien at dette ikke kan ende lykkeligt for alle. Personen Lazarus er ret kedelig og ligegyldig og gør det klart at det er Aurora og Alwin, der er i fokus.

Bogen er velskrevet, men bruger ofte korte sætninger, noget jeg ikke er særlig vild med. Kan man lide Bent Haller, skal man ikke snyde sig selv for denne oplevelse - kan man ikke lide Bent Haller, skal man læse bogen alligevel, fordi emnet er så fantastisk.

Lazarus handler om kærlighed på så mange niveauer. Den handler om identitet i forhold til sig selv og i forhold til andre. Den handler om identitet, kønsidentitet og seksualitet. Den vil fungerer fremragende som læsning i slutningen af folkeskolen, hvor den kan analyseres og virkelig komme til sin ret. Bent Haller har endnu engang vist, hvorfor han altid bør læses af den danske ungdom!

1 kommentar:

  1. Jeg har set Your Higness, og den er ret god, lidt dum men ret sjov :D
    Jeg har ikke set Lovely Bones endnu

    SvarSlet