tirsdag den 11. december 2012

Top 10 Tirsdag #36


Broke and Bookish
Denne uges emne er nye yndlingsforfattere, som jeg først er stødt på i 2012. Den liste kunne jeg sagtens gøre meget længere, for jeg har godt nok lært mange nye forfattere at kende i 2012 og de fleste har været helt fantastiske! Men jeg må jo begrænse mig, så her kommer listen:

1. Rick Riordan. Jeg har ganske for nyligt stiftet bekendtskab med Riordan og jeg blev absolut ikke skuffet. Hans skrivestil er let, men stadig spændende og ganske morsom.

2. Patrick Rothfuss. Faktisk har jeg læst den første af hans bøger to gange i år, både på dansk og engelsk, hvilket siger en hel del om, hvor meget jeg elsker denne forfattere. Jeg har manglet noget fantasy, der adskilte sig fra alle de YA-bøger jeg læser og her lever Rothfuss 100 % op til kravene.

3. George R.R. Martin. Han er jo blevet voldsomt populær, især efter tv-serien. Jeg har indtil videre kun læst den første bog i 'A Song of Ice and Fire' serien, men jeg skal helt sikkert læse resten!

4. J.R. Ward. Igen en forfatter til en serie, hvor jeg kun har læst den første. Også her har jeg planer om at læse resten, for Ward kan altså skrive både morsomt og voksent. Og det er nu rart en gang imellem.

5. Maria V. Snyder. Jeg er netop blevet færdig med den sidste i Snyder's Study serie og den er helt fantastisk. Faktisk er den sidste bog min yndlings. Jeg ejer allerede flere af hendes bøger og kan ikke vente med at læse dem. Hun er morsom og selvom der er en del kærlighed i serien, tager det aldrig overhånd og bliver irriterende at læse om.

6. Laurie Halse Anderson. Her er en forfatter, der virkelig formår at ramme alle følelser. Hun skriver så rørende og så stærkt. Jeg kan ikke anbefale hendes bog 'Vinterpiger' nok!

7. Sarah J. Maas. Jeg har endnu ikke fået læst 'Throne of Glass', men jeg har da trods alt læst forhistorierne og de har overbevist mig om, at Maas er en fantastisk forfatter. Hendes karakterer er levende og morsomme og plottet er altid interessant.

8. Kamilla Shamsie. Jeg forventede ikke rigtig noget, da jeg begyndte at læse 'Brændte Skygger', men jeg blev hurtigt revet med. Shamsie skriver så gribende og jeg er en sucker for familie-historie. Det var virkelig en stærk historie, som jeg stadig kan huske i detaljer.

9. Jennifer A. Nielsen. Jeg faldt over 'The False Prince', da jeg var i London fordi forfatterens navn lyder så dansk. Heldigvis viste det sig at være en rigtig god historie med et velskrevet sprog og en god historie. Jeg ser meget frem til at den næste i serien kommer i 2013.

10. Harper Lee. Når man har skrevet en bog, der er blevet en klassiker, så kan man altså et eller andet med sproget. Og jeg er helt enig. Hun skriver så barsk og rørende, med så smukt et sprog.8 kommentarer:

 1. Årh glæder mig altså til at læse de to sidste bøger i Maria V. Snyders Study serie. Elskede 1'eren

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes helt klart at 3'eren var den bedste! Den er en del sjovere end de andre :)

   Slet
 2. Vinterpiger <3 Det er en af de bedste bøger længe :D Har du læst Tavs Tale (eller Speak på engelsk)?? Den kan klart anbefales ;)
  Knus

  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej ikke endnu, men den er på min ønskeseddel på amazon! Hun skriver helt fantastisk!

   Slet
  2. det kan jeg rigtig godt forstå :) Ved du der også er lavet en film over bogen, med Kristen Stewart i hovedrollen, den er slet, slet ikke lige så god som bogen, men meget sjov at se når man jo har læst en så god bog :D
   Knus

   Slet
  3. Nej, det anede jeg ikke :) Men jeg kan ikke ret godt lide Kristen Stewart så jeg får den nok ikke set ;) Men bogen skal i hvert fald læses :)

   Slet
 3. I'm not sure what you said about her, but Harper Lee is great! To a Kill a Mockingbird is one of my favorites.

  SvarSlet
  Svar
  1. I agree! She is an amazing author. Her writing is so touching and expressive:)

   Slet