mandag den 28. januar 2013

A Shimmer of Angels - Lisa M. Basso

Originaltitel: A Shimmer of Angels
Forfatter: Lisa M. Basso
Serie: Angel Sight #1
Forlag: Month9Books
Sider: 263
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat

Udkommer d. 29. januar 201316-årige Rayna ser engle og har i flere år modtaget både medicin og psykoterapi for at slippe for hallucinationerne. Nu har hun endelig fået det bedre og starter på en ny skole, får et nyt job og forsøger desperat at få alt til at fungere normalt. Hun ignorerer tegn på, at hun er ved at glide tilbage ind i den verden, hun har brugt så lang tid på at klatre ud af. Men det er mere end bare hallucinationer, der holder Rayna vågen om natten. Studerende er begyndt at dø omkring hende og hun er måske den eneste, der kan stoppe det. Kan hun sørge for hverken at miste sit job, sin forstand eller sine venner til de engle, hun ikke kan indrømme, hun ser?

***
Ray er en spændende hovedperson fordi hun er i konstant kamp med sig selv. Hun har efter, flere års psykoterapi, erkendt at de engle hun kan se, bare er hendes hjerne, der spiller hende et puds. Hun forsøger derfor desperat at overbevise sig selv om, at hverken Cam eller Kade har vinger. Hun oplever store konflikter med sin familie og har det generelt ikke særlig nemt og alligevel finder hun kræfter til at kæmpe for det, hun tror på. En stærk hovedperson, der for længe har troet sig svag og tosset.

Bogen lægger en smule op til den klassiske 1-pige-2-fyre, men der er alligevel et ret vigtigt element (som jeg ikke kan afsløre), der gør at det aldrig føles slemt.
"Cam would probably Fall to protect me. That was an option I couldn't live with. And Kade? He was either hot or cold, starting trouble or being sweet. I didn't even know who he really was. Except damn annoying." (s. 284)
Cam irriterer mig grænseløst flere gange igennem historien. Hans 'job' som engel kommer altid først også selvom det er på bekostning af Ray. Kade, der er en Falden engel, er jeg til gengæld vild med. Han er uforudsigelig og sig selv nærmest. Hans historie er interessant, men giver også en lille eww-følelse!

Der er et par steder, hvor historien ikke fungerer for mig:
'He might look my age, but sometimes, when he said weird things like that, I couldn't shake the feeling he was much older.' (s. 85)
Dette citat kommer, da Cam og Ray taler sammen første gang - det giver jo ingen mening, når hun ikke har hørt ham sige weird things før. Der er desuden et tidspunkt i bogen, hvor Cam og Kade er ved at komme op og slås i den diner, hvor Ray arbejder og alligevel kommer kokken ikke og hjælper - til trods for at man har læst, at han er der! Det giver altså ingen mening!

Som helhed er A Shimmer of Angels dog rigtig god. Historien er spændende og selvom plottet ikke er det mest opfindsomme, fik jeg et par overraskelser undervejs. En rigtig god debut for Lisa M. Basso.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar