lørdag den 5. januar 2013

De glemte barkruller - Paul Stewart & Chris Riddell

Originaltitel: The Lost Barkscrolls
Forfatter: Paul Stewart & Chris Riddell
Serie: En historie fra Kanten #7
Forlag: Carlsen
Sider: 390
Udgivelsesår: 2009
Læst på: Dansk
Dansk titel: De glemte barkruller

SPOILER ALERT

Læs først: Hvad Dysterskoven gemte, Himmelstormeren, Midnat over Sanctaphrax, Den sidste luftpirat, Vox og Fribygger
Fra bagsiden: Højt oppe under bjælkerne i Det Store Bibliotek rækker en ung lærling ud efter en afhandling om skovmindeforskning, men finder i stedet fire støvede og for længst glemte barkruller. Langsomt og med skælvende hænder ruller han de gulnede ark ud og begynder at læse...

Himmelulven handler om den unge Quint og Vindsjakalen og hvordan de teamer op med andre luftpirater for at bekæmpe uretfærdighed. Historien er fyldt med action og fordelen ved, at den er så kort, er at den ikke på noget tidspunkt føles langtrukken eller kedelig. Det var rart at få en gensyn med Vindsjakalen, men også andre kendte ansigter dukker op.

Stenpiloten handler om Maugin og hendes rejse fra mokkehulen til hendes endelig position som Stenpilot. Stenpiloten er en af de mest mystiske personer i alle historierne om Kanten, i hvert fald ifølge min mening. Det var derfor fantastisk at høre om hende og finde ud af, hvordan hun var og hvordan hun endte hos luftpiraterne.

Slagterens forunderlige rejse: I Fribygger hører vi kort om Keris, Rooks mor. Nu får vi endelig hele hendes historie og det er præcis en af grundene til, at jeg elsker den her serie. Så mange forskellige ting og hændelser bliver kædet sammen og historien om Grisse bliver genopfrisket.

Rufus Filantines ilddåb fortæller historien om Xanth Filantines søn, Rufus, og hans ilddåb hos lanserne på De Frie Sletter. Endnu engang bliver alle løse ender bundet smukt sammen og historiens slutning er et godt bevis på, at der kunne skrives uendelig mange flere historier omkring Kanten og dens beboere.

De glemte barkruller er en lille ekstra lækkerbisken for dem, der ikke kan få nok af universet i bøgerne. Den kan helt sikkert anbefales.

1 kommentar:

  1. Ja er der ikke? Hehe. Føler mig også meget heldig. Har du ikke alle bøgerne? Du har jo så mange hehe

    SvarSlet