fredag den 25. januar 2013

Frostbite - Richelle Mead

Originaltitel: Frostbite
Forfatter: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #2
Forlag: Razorbill
Sider: 327
Udgivelsesår: 2008
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Bidende kulde

SPOILER ALERT

Læs først: Vampire Academy

Da jalousi og kærlighed støder sammen i vinterkulden, udvikler skiferien sig i dødelig retning...
Rose har seriøse kæresteproblemer. Hende mentor Dimitri er travlt optaget af en anden og selvom hun bruger Mason til at gøre Dimitri jaloux, er han mere forelsket i hende, end hun bryder sig om. Desuden bliver hun ved med at blive fanget i Lissas hoved, når Lissa har sex med Christian.
Et voldsomt Strigou-angreb ikke langt fra skolen sætter alle i højeste alarmberedskab og alle studerende bliver sendt på tvungen skiferie - desværre er det glitrende vinterlandskab og det lækre ski-hotel ikke helt så sikkert, som det burde. Og Rose kommer for alvor i problemer da Mason, Eddie og Mia løber væk for at tage kampen op mod Strigoi og hun er nødt til at slutte sig sammen med Christian for at forsøge at redde dem...

***
Frostbite starter, hvor Vampire Academy slutter og for at gøre det lidt lettere, er der et par siders update fra Rose i starten i tilfælde af, at det er længe siden man har læst bogen.

Rose er en helt fantastisk hovedperson. Hun er er sjov, impulsiv, konkurrencepræget og samtidig følsom. Hun er teenager med alt, hvad det indebærer! Den udvikling hun gennemgår i bogen er virkelig spændende og samtidig realistisk. Man kan mærke, hvordan hendes oplevelser ændrer hende og hvordan hendes bånd til Lissa gør hende superfølsom overfor hendes sindstilstand.

Jeg har det lidt svært med hele historien omkring Mason. Jeg synes på en måde, at Richelle Mead slipper lidt for nemt om ved det, men på den anden måde passer det bare perfekt til Masons person. Under alle omstændigheder er jeg vild med Mason. Han er et fremragende supplement til Rose og deres kemi er skøn - de er sjovest, når de er sammen og han åbner for Roses vilde side, hvor Dimitri gør sit bedste for at gøre hende klogere. Men jeg er stadig vild med Dimitri. Han er så rolig og kontrolleret, men under overfladen ulmer en ild, vi kun har set lidt til i den første bog - jeg vil have mere!

Ud over at have Mason og Dimitri at slås med, møder Rose en ny fyr - Adrian. Selvom hans funktion i bogen er ret gennemskuelig, er han både sjov og interessant. Jeg er vild med, at han er the bad boy og kan ødelægge Roses (i forvejen elendige) ry. Han giver lidt kant til serien og det kan jeg godt lide.

Efter det første Strigoi-angreb, bliver der snakket meget om, hvordan man egentlig slår de onde vampyrer ihjel. Rose og Mason og flere af de andre studerende er overbevist om, at det er let og at de sagtens kan gøre det, men da de endelig står i situationen, er det noget helt andet. Jeg elsker, at det ikke bare er sjov og ballade at slå ihjel, men faktisk er en stor ting! Oftest i ungdomsbøger bliver der gået let og elegant hen over den del, men i Frostbite kan man mærke, hvordan mødet med de onde virkelig ændrer personerne!

Jeg elsker virkelig Richelle Meads måde at skrive på og kan kun anbefale serien!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar