lørdag den 16. marts 2013

When Copper Suns Fall - KaSonndra Leigh


Originaltitel: When Copper Suns Fall
Forfatter: KaSonndra Leigh
Serie: The Lost Immortals #1
Forlag: TriGate Press
Sider: 370
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: AnmeldereksemplarDet er 55 år siden at englene fra Den Apokalyptiske Krig forsøgte at udrydde menneskeheden. Nu er en ny nation blevet bygget, hvor alkymi er forbudt og engle frygter for deres liv mens de gemmer sig blandt de dødelige. Byen ledere deler et syn på englenes forfædre: skyd først, spørg bagefter.
Da hendes tvillingebror ender i en underlig koma, sværger Chela Prizeon at undersøge sin rolle blandt de udstødte; de royale engle kendt som The Lost Immortals. Chelas eneste håb ligger hos den mystiske, men irriterende leder af rebelgruppen. Men kan hun stole på denne dreng; en der kan controllere hendes drømme og hendes hjerte.
Flygt ind i en verden fyldt med himmelske væsener, fascinerende skurke, risikofyldte valg og forbudte romancer.

***

Til trods for at jeg ikke er særlig vild med bøger om engle, får jeg godt nok læst mange af dem i øjeblikket. Nogle gode, andre mindre gode.When Copper Suns Fall er lidt en blanding af god og dårlig.

Jeg var ikke vild med starten og var meget tæt på ikke at færdiggøre bogen. Jeg følte mig bombarderet med information om universet, krigen, englene, Chela og hendes bror. Det var enormt forvirrende og jeg følte slet ikke nogen kontakt til Chela overhovedet. Hun er så utrolig ligegyldig og det meste af tiden virker hun ligeglad med alt undtagen Micah. Det virker også som om hun skaber problemer, bare fordi hun kan - jeg forstod i hvert fald ikke årsagen bag. Desuden sker der virkelig meget i starten, som jeg havde svært ved at forstå meningen med, sandsynligvis fordi jeg synes at universet var forvirrende.

Men heldigvis bliver Faris introduceret og det hjælper rigtig meget på historien. Baggrunden for det hele er på plads, så jeg kan skubbe det til side og historien kan begynde. Faris er virkelig fantastisk og han er den eneste karakter, jeg føler at jeg rigtig kommer til at kende. Han rummer så meget mere dybde end de andre og han blev ved med at overraske mig.
Chela udvikler sig meget gennem bogen og jeg endte med at holde rigtig meget af hende. Til trods for at man ikke rigtig hører om Micah, er han en stor del af hendes tanker og handlinger og det er først i slutningen af bogen, at jeg egentlig forstod hvorfor han var så vigtig.

Der er rigtig mange forskellige personer med, hvilket var en smule forvirrende til tider. Men især Seth og Jalen er vigtige og begge to fantastiske og unikke personligheder. Jeg kan godt lide, at der ikke er et klassisk trekantsdrama i bogen, men at Chela har forskellige forhold til de forskellige fyre.

Hele engle-konceptet er rigtig godt, da jeg endelig forstod det og generelt er historien fyldt med fede evner. Der kommer et par overraskelser hen af vejen og historien endte ikke, som jeg havde forventet.

When Copper Suns Fall er til tider meget tungt skrevet, den har en træg start og jeg skulle lige vænne mig til den. Men den sidste halvdel af bogen er virkelig skøn - fyldt med masser af action, men også følelser og personlig udvikling. Ingen kan føle sig helt sikker og selvom bogen ikke slutter med en kæmpe cliff hanger, vil jeg rigtig gerne læse den næste. Universet har helt sikkert potentiale og jeg glæder mig til at fortsætte historien om Chela.

1 kommentar:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet