søndag den 2. juni 2013

30 DAYS BLOG CHALLENGE - DAY 2

På dag 2 i blogudfordringen skal man fortælle 10 fakta om sig selv, som ingen andre ved. Det har jeg nok lidt svært ved, hvis ingen er alle. I stedet bliver I ingen i denne omgang, fordi de personer, der er en del af min hverdag nok allerede kender til disse ting. Jeg håber, det gav mening ;)

Men lad os komme i gang:

1. Jeg går stort set altid i bare tæer. Om vinteren, når det er allerkoldest, går jeg med hyggestrømper hjemme. Men skal jeg nogen steder, er det i bare tæer - jeg kan simpelthen ikke fordrage at have almindelig sokker på.

2. Jeg bruger ofte Google som et orakel og søger i spørgsmål. Det er fjollet, men det virker.

3. Jeg elsker at skrive lister og jeg kan finde på lister om de mest underlige ting. F.eks. har jeg et dokument, hvor dagene er stillet op og så bliver mine gøremål plottet derind - gerne en uge af gangen, hvilket bringer mig til det næste punkt.

4. Jeg er en planlægger. Jeg vil gerne have alt planlagt ned til mindste detalje og jeg hader overraskelser, hvilket også f.eks. involverer gaver - jeg vil helst vide, hvad jeg åbner op for, så jeg slipper for følelsen af 'det ukendte'.

5. Jeg elsker Coca Cola Zero og har uendelig svært ved at undvære det. Jeg kan sagtens gå lang tid uden andre usundheder, men jeg vender altid hurtig tilbage til min Zero.

6. Jeg er altid ærlig og forventer fuld ærlighed tilbage. Jeg hader folk, der lyver, også selvom det er 'en lille hvid løgn'.

7. Jeg giftede mig med min bedste ven, selvom mange mente det var for tidligt for os, når vi kun officielt havde været kærester i 3 år. (Folk er åbenbart hamrende ligeglad med, at vi havde været bedste venner i 5 år før vi officielt blev kærester - vi kendte jo slet ikke hinanden!) Jeg er dog ikke et sekund været i tvivl om, at det er den bedste beslutning i mit liv!

8. Jeg gad virkelig godt være feminin og gå med masser af smykker, have smukt hår og makeup hver dag og gå med kjole og høje hæle, men jeg føler mig utilpas når jeg er alt for dressed up, desværre. Jeg er bare ikke en særlig feminin type.

9. Jeg knuselsker min Kindle og kan slet ikke forstå, hvordan jeg kunne leve uden den. Jeg synes, den er mere behagelig at læse på end en rigtig bog og jeg elsker, hvor hurtigt jeg kan få nye bøger.

10. Og så den sidste og den, hvor jeg nok bliver lidt upopulær: Jeg synes, det er 'snyd' at sige. at en lydbog er en bog, man har læst - man har jo netop ikke læst den? Jeg ved dog ikke, hvad jeg så vil kalde det, men for mig svarer det til at få læst en historie højt af sin mor - man kender bogens indhold, men har ikke selv 'gjort noget arbejde'.

12 kommentarer:

 1. Åh ja. Jeg er også en håbløs tilhænger af Google; der står endda i min blå bog fra handelsskolen, at jeg er "i et forhold med Google". Det er en indgroet vane, som jeg ikke kan slippe af med ;)
  Jeg er også en planlægger og en ihærdig listeskribent; jeg ville gerne være mere spontan, men jeg kan sjældent rumme det. Det gør mig fuldstændig forvirret og rundtosset.

  Og så ved jeg ikke helt, hvad jeg synes om lydbøger. Det er vel egentligt ikke at læse, mere at lytte. Omvendt er resultatet det samme. Men jeg tror bare, jeg ville have nemmere ved at glemme historierne, hvis jeg ikke fik lov til at se ordene for mig, og genlæse de særligt fine sætninger i mit helt eget tempo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe sikke et sjovt minde :) Jeg er indgroet vanemenneske, så spontanitet er slet ikke noget for mig - det kan faktisk fuldstændig ødelægge min dag, hvis noget ikke går som planlagt.

   Jeg tror måske også, at årsagen til min mening omkring lydbøger er, at de overhovedet ikke fungerer for mig. Jeg kan ikke koncentrere mig om at lytte til ordene og jeg har behov for selv at kunne læse dem, for at kunne forstå dem.

   Slet
 2. Åh.. ja.. jeg er stor fan af lydbøger, men kun i det omfang at jeg så får mere læst. :0) Så for mig er det kun positivt. Jeg bruger kun lydbøger når jeg ikke selv kan sætte mig ned og læse. Men jeg vil nu ikke gå så langt som til at sige, at man ikke har læst den - Selvom jeg godt kan følge din argumentation - Så forstår man teksten lige godt om man læser den eller lytter til den. Men der er nu nogle type bøger jeg foretrækker at læse frem for at høre. Faktisk er det relativt få bøger jeg vil have som lydbog. Det skal ikke være klassikere, hvor man måske nogle gange går tilbage og læser den samme sætning igen, fordi den rørte en. Nogle gange bruger jeg også lydbøger til at komme igennem en bog jeg ellers simpelthen ikke vil få læst. Og det kan være utroligt givende fordi man så måske bliver positivt overrasket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg elsker positive udtalelser om noget, jeg har utrolig svært ved - det giver mig sådan en lyst til at forsøge mig med det :).
   Men jeg tror simpelthen at min modstand mod lydbøger kommer sig af, at jeg ikke duer til dem selv og måske misunder folk, der kan finde ud af at lytte til dem. Jeg ville da komme igennem mange flere bøger, hvis jeg kunne lytte mens jeg f.eks. vaskede op eller gjorde rent. Men jeg kan bare ikke koncentrere mig om det, desværre.

   Jeg kan især godt forstå at det er svært med klassiskere - jeg ville have et stort behov for at læse de ofte kringlede sætninger for at kunne forstå dem! :)

   Slet
  2. Ja jeg tror det er meget forskelligt fra person til person om det virker. Første gang jeg prøvede lydbog, var faktisk for at undgå og tænke for meget over det jeg lavede på arbejdet. Jeg var helt skrub forvirret over hvad min chef gerne vil have, så jeg hylede mig selv helt ud af den ved at tænke for meget. Så hørte jeg lydbog, og så gjorde det virkelig underværker for kreativiteten. Så siden dengang har jeg brugt det meget. :0)

   Slet
  3. Ej, det er virkelig også smart! Så kan jeg godt forstå, du er så glad for det :)

   Slet
 3. Google er et orakel! Eller det er i hvert fald tæt på. Ej, men jeg har virkelig også et meget tæt forhold til Google. Det er jo helt fantastisk, så meget man kan få svar på vha. det. Desuden elsker jeg også at skrive lister og planlægge. Jeg føler mig bare mindre stresset, og meget mere afslappet, når jeg har styr på tingene, og f.eks. ved hvornår jeg skal hvad. Jeg er ikke helt så god til spontanitet - for hvad nu hvis, det ligger oven i noget, som jeg egentlig havde planlagt, jeg skulle? Det kan virkelig bare gøre mig irriteret - også selvom det måske ikke var noget særligt, jeg egentlig skulle :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Google er intet mindre end fantastisk ;)

   Ja præcis! Når alt er skrevet ned, glemmer man ingenting og det hele er mere overskueligt!

   Jeg duer overhovedet ikke til spontanitet - jeg er for meget vanemenneske. Alt skal gerne være som det altid har været, ellers kan jeg ikke overskue det ;)

   Slet
 4. Så gøy å bli bedre kjent med deg! Og når det gjelder lydbøker er jeg HELT ENIG ;) Trodde faktisk jeg var den eneste som hadde den meningen, men nå ser jeg heldigvis at jeg ikke er helt alene om å tenke slik ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, at du kan lide det :) Bogblogge bliver nok desværre hurtigt ret upersonlige. Yay, dejligt med en, der er enig med mig ;)

   Slet
 5. Jeg ELSKER lydbøger! Især når det er dygtige skuespillere, der læser højt. Jeg har for nyligt besøgt Harry Potter-land igen ved at lytte til Stephen Fry's oplæsninger - helt fantastisk! Det gav en ny dimension til historierne og gav karakterene nyt liv. Ville ikke kalde det "snyd" - det er jo ikke en konkurrence? For mig vil historien, ordene og karakterene altid være det vigtigste :-)

  Man kan sige, at lydbøger er med til at vedligeholde en gammel tradition, hvor vi samledes og fortalte historier og sagn - jeg hører fx tit lydbøger sammen med min kæreste og synes det er fantastisk at kunne være social mens jeg er fordybet i litteratur.

  MEN: jeg må også indrømme at tog tid for mig at lære at lytte og ikke blive distraheret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, jeg anede ikke at skuespillere indlæste lydbøger? Det er da for sejt :D

   Jeg nød også at få læst historier højt, da jeg var lille, men for mig er der bare uendelig stor forskel på at læse bogen selv og få den læst højt. Sandsynligvis fordi jeg langtfra får det samme ud af det, når jeg ikke selv læser. Men jeg lærer det nok heller aldrig - jeg kan bare ikke koncentrere mig så meget ;)

   Slet