søndag den 9. juni 2013

Djævelens lærling - Kenneth Bøgh Andersen

Originaltitel: Djævelens lærling
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Serie: Den store djævlekrig #1
Forlag: Høst & Søn
Sider: 310
Udgivelsesår: 2007
Læst på: Dansk
Dansk titel: Djævelens lærling
Kilde: Købt


Filip er en rigtig artig dreng. Han kan derfor ikke forstå, hvorfor han pludselig havner i Helvede, udset til at være Djævelens arvtager. Det går også hurtigt op for Djævelen, at der er sket en fejl, men han er alligevel nødt til at gå i gang med Filips oplæring og finde hans mørke side. Filip får hurtigt venner og fjender i denne sære, dystre verden. Og får samtidig færten af et ondsindet komplot mod den sorte trone...

***

Jeg har ikke hørt andet end ros om Kenneth Bøgh Andersens serie om Filip og jeg må sige, at i hvert fald den første bog uden tvivl fortjener hvert eneste rosende ord.

Filip er en hyggelig hovedperson, der gennemgår en ret stor udvikling i løbet af historien. Han går fra at være barn til at være teenager i løbet af sin tid i Helvede (sådan føltes det i hvert fald for mig) og hans forvandling og forsøg på at bibeholde sit jeg er spændende at følge.

Historien indeholder en masse spændende personer, der alle spiller en rolle. Min favorit var helt sikkert Djævelen, der nærmest virker som en slags bedstefar gennem det meste af bogen, men hvor man kan mærke ondskaben lurer under overfladen. Samtidig er han utrolig sjov og hans tid med Filip var det bedste i bogen.

Kenneth Bøgh Andersen skriver helt fantastisk og historien er fyldt med sjove påfund og masser af detaljer. Han forstår at lege med det danske sprog og det er tydeligt at mærke, at bogen er skrevet på dansk og ikke 'bare' oversat. Historien er medrivende og derfor hurtigt læst og der er ingen tvivl om, at jeg skal læse resten af serien.

Den eneste grund til at historien ikke får 5 stjerner, er fordi den minder mig utrolig meget om Dennis Jürgensens bøger, især sproget og humoren, dog uden nogensinde at nå helt op på samme niveau.

2 kommentarer:

  1. Helt klart en af de bedste danske fantasy-serier, der er skrevet i mange år. Jeg kan i øvrigt anbefale lydbogsudgaven, hvor forfatteren selv læser op - det gør han ret godt ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg hørte ham læse et kort afsnit højt til Fantasymesse og det var fantastisk, så kan forestille mig at han gør det supergodt :D

      Slet