fredag den 28. juni 2013

En ny dag venter - Jill Mansell

Originaltitel: A Walk in the Park
Forfatter: Jill Mansell
Serie: -
Forlag: Thaning & Appel
Sider: 437
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Dansk
Dansk titel: En ny dag venter
Kilde: Anmeldereksemplar fra Gyldendal


Hvis bare kærligheden var ligetil...

Lara Carson er flyttet hjem til Bath i England. Atten år tidligere forlod hun familie og kæreste uden et ord. Hvorfor har ingen hørt fra hende siden?
Barndomsveninden Evie er begejsret for, at Lara er vendt hjem. Evie skal snart giftes med sin udkårne, Joel. Det tror hun i hvert fald...
Og så er der Flynn Erskine, som er mere tiltrækkende end nogensinde og som bliver overrasket over at møde Lara igen. Gnisten mellem dem tændes straks, men hvordan vil Flynn mon reagere, når han opdager, hvad Lara skjuler for ham?


***

Jeg elsker Jill Mansell; det er der slet ingen tvivl om. Jeg elsker, hvordan hun kan proppe så utrolig mange spændende historier ind i en bog. Hvordan hun formår at holde mig fanget fra første til sidste side. Jeg elsker, hvor glad jeg føler mig bagefter. For Jill Mansells historier er feel-good bøger i allerbedste form. Til trods for modgangen, ulykkerne og de hårde liv, skinner kærligheden altid igennem - præcis som den skal.

En ny dag venter er ingen undtagelse. Det brede persongalleri er fyldt med elskelige personer, der ofte kører på grænsen til klichéer, men altid formår at være 'sig selv'. Flere af personerne gennemgår en interessant udvikling og selvom jeg sad og rystede på hovedet over flere af deres handlinger, kunne jeg alligevel godt følge dem. Til trods for at Lara er den egentlige hovedperson, er hun ikke den mest interessante af personerne og for mig er det en af Jill Mansells styrker, at hun gør bipersonerne så vigtige at det nærmest er umuligt at bestemme, hvem der er den oprindelige hovedperson - det er som om Lara kun er hovedperson, fordi det er hendes tilbagevenden til Bath, der sætter gang i så utrolig mange ting. Bogen er, som altid når det drejer sig om Jill Mansell, velskrevet og siderne vender nærmest sig selv.

Historien er på ingen måde nyskabende, men selvom den er ret gennemskuelig, kommer der et par overraskelser hen af vejen. Og det er en af grundene til at jeg elsker Jill Mansell så højt - hun formår at twiste historien flere gange, så historien tager en drejning jeg ikke havde forudset og niveauet hæver sig dermed over så meget andet chick-lit.

Mit eneste problem med bogen er den danske title. Den engelske titel A Walk in the Park er simpelthen så smuk og perfekt og rammer historiens kerne så præcist, hvor den danske titel En ny dag venter er mere ligefrem og kedelig. Men det skal ikke holde mig fra at anbefale bogen vidt og bredt. En ny dag venter er den perfekte sommerbog, fordi den er let og ligetil og samtidig er det en perfekt vinterbog, fordi den varmer med sin dejlige kærlighedshistorier. Læs den, når du trænger til et skud glæde!

4 kommentarer:

 1. God anmeldelse! Tror jeg engang læste en bog af Jill Mansel, der hed Millie's Fling eller noget i den stil. Husker den som rigtig sjov og underholdende. Det kan være jeg skal prøve at læse noget mere af hende igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Jeg kan i hvert fald varmt anbefale hende - hendes bøger er utrolig underholdende uden at blive overfladiske, som jeg f.eks. tit synes Sophie Kinsellas bøger bliver :)

   Slet
 2. Jeg har også læst flere af hendes bøger, og synes de er rigtig gode. Vil også gerne læse denne bog

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan kun anbefale den :) Men du ved jo, hvor fantastisk hun er ;)

   Slet