tirsdag den 30. juli 2013

Dante Valentine #2: Dead Man Rising - Lilith Saintcrow

Originaltitel: Dead Man Rising
Forfatter: Lilith Saintcrow
Serie: Dante Valentine #2
Forlag: Orbit
Sider: 258
Udgivelsesår: 2006
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

Læs også: Working for the Devil

Når de døde kalder, kommer hun.

Dusørjægerbranchen er hård, men det betaler regningerne. Og det lader Necromanceren Dante Valentine glemme sine problemer - som at hun kæmper med sin halvdæmon-side og mindet om sin elskers død.

Nu bliver psychics over hele byen slået ihjel på den grusomste måde - og et stykke af fortiden, Dante var sikker på hun havde begravet, forfølger natten med hævn i tankerne. Bare ærgeligt at hun ikke ikke aner hvilken fjende - eller ven - hun kan stole på. Eller at hendes mest rædselsfulde mareridt slår sig sammen for at slå hende ned en gang for alle.

Men det er kun begyndelsen. Djævlen har lige haft ringet. Han leder efter Dantes elsker - ham, han slog ihjel..


***

Working for the Devil var ikke min yndlingsbog, men den var sjov til tider og havde et eller andet, jeg godt kunne lide. Jeg forventede det samme af Dead Man Rising, men blev slemt skuffet. Historien er ikke nær så god og Dante er virkelig irriterende.

Historien er snarere båret frem af Dantes tanker end af hendes handlinger og de kører meget omkring det samme, hvilket bliver utrolig kedeligt at læse om. Jeg manglede virkelig Japhrimel til at være modstykke til Dante og få kvaliteten hevet lidt op. Jace er ganske udmærket det meste af tiden, men han er bare ikke lige så fantastisk som Japhrimel og det er tydeligt at Dante er enig med mig.

Historien virker mest af alt som et afsnit af en serie. Der bliver brugt masser af tid på forarbejdet og samtidig kører hovedpersonens problemer som en slags sidehistorie. Når der så endelig sker noget, er det overstået for hurtigt og man sidder lidt med en tom følelse i kroppen. Man fik ikke helt, det man kom efter.

Det er ikke fordi historien ikke er god, for det er den. Jeg kan godt lide, at Dantes fortid kommer tilbage for at hjemsøge hende og at man får endnu mere af vide af hende. Desuden er der en bestemt scene med Eddie, som jeg virkelig elskede! Men der mangler alligevel et eller andet og helt ærlig, så tror jeg at det var Japhrimel, jeg manglede. Hans tørre humor, hans rolige væsen og hans intensitet. Historien er bare ikke den samme uden ham.

Eftersom jeg har alle fem bøger i en samlet udgave, har jeg planer om at læse videre i serien og jeg håber virkelig, at den bliver bedre. Ellers er der godt nok mange sider endnu!

2 kommentarer:

  1. For dit vedkommende, håber jeg at serien viser sig fra sin forhåentlig bedre side, ellers er det lidt surt at have alle bøgerne. Jeg krydser fingre!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det håber jeg virkelig også ;)

      Slet