søndag den 14. juli 2013

The School for Good and Evil - Soman Chainani

Originaltitel: The School for Good and Evil
Forfatter: Soman Chainani
Serie: The School for Good and Evil #1
Forlag: HarperCollins
Sider: 488
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

Sophie havde ventet hele sit liv på at blive kidnappet

Hvert fjerde år bliver to børn stjålet fra Gavaldon for aldrig at blive set igen. De fleste børn frygter at blive taget til Skolen for Godt og Ondt. Men ikke Sophie... Hun har drømt hele sit liv om at være en prinsesse og tror på at skolen kunne være hendes chance. Hendes bedste veninde Agatha har andre planer. Da de to piger bliver taget, går tingene ikke helt efter Sophies hoved. For nogle gange ser prinsessen og heksen ikke ud som de gør i eventyret.

***

Jeg må indrømme, at jeg ikke undersøgte ret meget om The School for Good and Evil, før jeg købte den - jeg faldt fuldstændig for coveret og titlen. Nogle gange er det virkelig en dum ting, fordi man ender med en bog, der kun kan bruges som pynt på grund af det elendige indhold. Men jeg var heldig - bag det smukke cover ventede en eventyrlig fortælling, der sjov nok viste at man ikke skulle dømme på det ydre.

Sophie og Agatha er to meget forskellige personer. Historien er primært fortalt fra Sophies vinkel og det er også hende, man kommer til at kende bedst. Hun er et meget stædigt barn og meget opsat på roller. Agatha er en mere vag person, men jeg synes hun er den, der udvikler sig mest igennem historien.

Skolen for Godt og Ondt er et helt fantastisk sted. Den er gennemført ud over al forventning og jeg var vild med at læse om undervisningen, sovesalene og de forskellige udstillinger. Fantasien har haft frit råderum og det er skønt.

Historien bliver dog ret lang til tider og jeg sad et par gange og småkedede mig lidt. Heldigvis vejer slutningen dog fuldstændig op for det. Den var intet mindre end fantastisk. Her er fart over feltet og en masse ting bliver endelig afsløret. Slutningen bringer uden tvivl bogen fra 3 stjerner op på 4 stjerner og da jeg havde vendt den sidste side, sad jeg med et stor smil om munden og var klar på at læse den næste med det samme.

Det er tydeligt at mærke, at det er en børnebog og ikke en ungdomsbog. Alt ting er meget mere defineret og det er sjældent op til læseren selv at finde frem til meningen. Alligevel er det en historie, der sagtens kan læses og nydes af andre end børn og jeg kan anbefale den til enhver, der nyder et godt eventyr.

Og hvis jeg ikke har overbevist dig om, at du bør læse denne bog, så se traileren - den er fantastisk!


2 kommentarer: