fredag den 12. december 2014

Indrømmelser #4

Ligegyldigheder, semi-hemmeligt eller noget, man ikke taler så meget om. Indrømmelserne er mange ting, men nok mest her, hvor jeg deler det, jeg ikke ellers får sagt.Jeg er virkelig skræmt over, at jeg til sommer har brugt 4 år af mit liv på en uddannelse som jeg inderst inde ikke ønsker at bruge til noget. Det er jeg dog nødt til, for jeg har ikke flere SU-klip og vi har ikke råd til at jeg skal blive ved med at studere - jeg er trods alt 26 og har stadig kun en studenterhue at prale af som det største - men jeg ved bare, at jeg ikke hører til i en folkeskole. Ikke ikke med den nye skolereform. En af grundene til at jeg valgte læreruddannelse var fleksibiliteten. Jeg har en ødelagt skulder, der ofte generer, så graden af selvbestemmelse omkring arbejdstid i jobbet var helt sikkert en fordel for mig. Den er væk nu. Jeg er spændt på, hvad jeg ender med at lave og i hvor stod grad jeg kommer til at holde af det, for intet er værre end en lærer, der ikke brænder for sit arbejde. Det går ud over undervisningen og eleverne og det er på ingen måde fair. Og jeg vil ikke være den lærer. Så jeg er spændt på, hvad det hele ender med og træt af, at jeg har det sådan her.

7 kommentarer:

 1. Du kan jo sagtens bruge uddannelsen til noget andet end lige netop folkeskole. :) Der er stadig friskoler, privatskoler og efterskoler som vel næsten er det der ligger tættest. Jeg kender én der er i gang med samme uddannelse som dig, og han vil gerne være lærer i et fængsel eller ungdomsinstitution og hjælpe indsatte og socialt udsatte med at få færdiggjort en form for skole. Det synes jeg personligt lyder fantastisk, men det kræver nok en helt særlig personlighed kunne jeg forestille mig!
  Hvad med et skolebibliotek eller lign. måske, så du kunne kombinere bøgerne og din uddannelse? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk så vil jeg helst arbejde med regnskab haha :P Men jeg finder nok noget, jeg kan bruge min læreruddannelse til :)

   Slet
 2. Åh jeg kender så godt til dit dilemma - ikke fra mig personligt, men min bedsteveninde har det på præcis samme måde. Hun læser også til folkeskolelærer og har slet ikke lyst til, at arbejde på en skole. :/

  P.s. til Katjas kommentar, så kræver jobbet som skolebibliotekar at man tager noget efteruddannelse med henblik på, at blive bibliotekar. (Det har jeg hørt fra en af mine undervisere på min uddannelse, da Bibliotekar-faget har en retning derude)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læser faktisk på den uddannelse, som førhen var biblioteksskolen.. det er en 3-5 årig uddannelse :) så tror nemlig desværre også man skal tage noget ekstra for at kombinere biblioteksbøger med læreruddannelsen :/

   Slet
  2. Ps. Er sikker på du nok skal finde din rette hylde :) Man kan bruge uddannelser til så meget forskelligt - heldigvis.

   Slet
  3. Pas ... På skolen her i byen er det én af lærerne der har tjansen. Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige om vedkommende har den efteruddannelse, jeg ved bare at han også underviser i fysik/kemi ved siden af skolebiblioteket. Men man kan vel altid undersøge om det er et reelt krav overalt eller prøve at søge og måske være heldig. :)

   Slet
  4. Jeg tror, det kommer an på hvor stor skolen er. På min gamle skole er det nemlig også en lærer der varetager opgaven, men det er fordi der slet ikke er timerne nok i det til at gøre det til en stilling i sig selv :)

   Maja - det er fandeme også surt for hende :(

   Slet