fredag den 29. januar 2016

2015 og 2016 i bøger

Nu nærmer vi os jo d. 1. med hastige skridt og dermed er det en måned siden jeg burde have sammenfattet det her indlæg. Men hej, bedre sent end aldrig, ikke? I hvert fald får I lige en lille oversigt over, hvordan 2015 så ud for mig, rent bogligt. Bagefter kan vi tage forhåbningerne til 2016.

2015

Jeg fik læst 215 bøger sidste år fordelt på 53.105 sider. Det vil sige 247 sider per bog. Det lyder jo ganske flot, men sagen er den at jeg læste virkelig mange tegneserier sidste år og for mig tæller det altså ikke som en bog - og det samme med lydbøger. Så sådan rent papirbogsmæssigt (og her tæller jeg også kun bøger, jeg ejer selv og ikke bibliotekslån) læste jeg 113 bøger sidste år. Det er jo så også ganske udmærket.

Min årsoversigt fra Goodreads ser sådan her ud:


Vi er tydeligvis ikke enige i hverken antal bøger eller antal sider, men jeg går efter min egen oversigt i mit Excel-ark :)

Jeg nåede ikke at færdiggøre en eneste af mine officielle challenges for 2015 (udover min Goodreads challenge på 100 læste bøger), men til gengæld fik jeg læst alle 47 bøger i Margit Sandemos 'Sagaen om Isfolket'-serie og det er jeg virkelig glad for. Det var mit uofficielle mål for 2015. 

2016

Også i år har jeg et par challenges. Jeg har stadig en liste fra BedsteVeninden, som jeg skal igennem og min mand trækker hver måned en bog til mig fra min TBR-Jar. Det er smadder hyggeligt og jeg vil ikke af med nogen af de to challenges - det er jo i sidste ende bare for sjov og inspiration. Jeg har igen i år sat mit Goodreads læsemål til 100 og regner bestemt med at nå det - men lad os nu se, hvad året bringer af virvar. I år har jeg også et uofficielt læsemål, nemlig at læse 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre'. 'Hobbitten' har jeg læst før, men 'Ringenes Herre' har jeg aldrig kunne kæmpe mig igennem. Jeg må derfor også indrømme, at jeg læser dem på dansk - mest fordi jeg ejer dem på dansk og det gør det jo unægtelig nemmest. Nu håber jeg så at 2016 bliver året hvor jeg endelig får has på trilogien og hvis jeg oveni lærer at elske den, så ville det være rigtig rart.

Rent blogmæssigt bliver 2016 et interessant år, forhåbentligt. Det er jo gået fint ned af bakke med at få blogget og jeg tvivler stærkt på at det bliver bedre i løbet af i år. Men der vil ind imellem dukke et indlæg op, både de boglige og de personlige. Jeg har stadig et par anmeldereksemplarer, som jeg skal have anmeldt. Tiden løber fra mig, som sædvanligt. Jeg håber, I har haft en dejligt start på 2016!

7 kommentarer:

 1. Held og lykke med dine mål! :-)

  SvarSlet
 2. Spændende at høre om dit læseår. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Ringenes Herre. Jeg fik nær buksevand af mine venner, da jeg i sin tid læste dem og derefter proklamerede, at jeg syntes, serien var overvurderet :D

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha jeg synes nemlig heller ikke de første halvanden bog som jeg har læst før var særlig spændende. For meget sang og gåtur ;)

   Slet
 3. Hvordan finder du årsoversigten på Goodreads?
  Jeg har ledt og ledt under Stats og jeg ved ikke hvad, men kan ikke finde noget, der ser ud som ovenstående...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du går ind på det her link og trykker lige under billedet, skulle det gerne komme op :)

   https://www.goodreads.com/blog/show/595-2015---see-your-year-in-books

   Slet