lørdag den 26. maj 2012

Er I der? - Anne-Marie Donslund m.fl

Titel: Er I der?
Forfatter: Anne-Marie Donslund, Glenn Ringtved, Alberte Winding, Daniel Zimakoff
Forlag: Gyldendal
Sider: 277
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5
Fra Saxo.com: Sommeren er forbi. De fem venner fra efterskolens psykologihold har ikke snakket sammen, siden de sluttede på skolen. Nu mødes de på facebook - eller det vil sige, Mirabella, Rebekka, Tobias og Valdemar mødes her, men hvad med Johan? Hvorfor svarer han ikke, når de ringer og skriver til ham?


Bogen er bygget op gennem samtaler på facebook, noget jeg i starten troede ville blive irriterende og forvirrende, men det viser sig faktisk at fungere rigtig godt.

Forholdet mellem de fire unge mennesker er realistisk og det virker ikke på noget tidspunkt påtaget eller overdrevet, at det er ungdommelig skrevet.

Historien om Johan er dog en tand for meget for mig. Den virker simpelthen alt for urealistisk og ude af proportioner. Faktisk minder den mig utrolig meget om en film, nemlig Natural Born Killers, og det ødelagde bogen ret meget for mig.

Det er en stor skam, for historien om at være ung og usikker omkring uddannelse, kærlighed, forældre og sig selv er noget de fleste kan nikke genkendende til og det bliver skubbet til side til fordel for Johan-historien. Desuden er det et ret godt initiativ at skrive bogen via facebook og jeg ser frem til den dag, hvor der kommer en bog, skrevet via Twitter :)

5 kommentarer:

 1. Hehe. Mit problem er snarre, at jeg altid lægger dem et sted, hvor jeg smider et-eller-andet ovenpå, og så bliver de mast flade. Laughs.

  Det er twilught febereb - jeg tror ikke de unge piger går voldsomt højt op i skuespillet, så længe det er de figurer de elsker.

  Hmm, jeg tror det er fordi der er så mange jeg gerne vil læse. Jeg læser en etter, og wow hvor er den god, og så læser jeg en anden etter, som netop er udkommet, og når så fortsættelserne kommer, har jeg brugt alle pengene på de nye og spændende etttere, og så er det ligesom bare det. Jeg har dog netop brugt pengene på lidt fortsættelser, så jeg forhåbentligt kan få afsluttet nogle serier snart. Hmm, har overvejet at gennemgå mine bøger, og se hvor mange "efterfølgende" jeg mangler, for som sagt, jeg har en tendens til at købe mange ettere når jeg køber bøger.

  Jeg regner med at lade mit kamera op i dag og tage billeder. Måske der kommer et indlæg på med de nye bøger i starten af næste uge, for jeg har vist lige lidt anmeldelser jeg skal have klaret også, inden jeg helt glemmer hvad det var jeg ville skrive i dem. Griner. =D

  SvarSlet
 2. Heller ikke mig XD

  Jeg fandt trailer til Arrow. Søg på Youtube "Arrow official trailer" så kommer der noget frem :)

  SvarSlet
 3. Michelle: Måske burde en udfordring til næste år være, at læse en serie færdig ;)
  Dine anmeldelser og især dine boghylder er i hvert fald skyld i flere af mine bogkøb, så skam dig haha ;) Jeg får jo også købt alt for mange ettere!

  Sabrina: Jeg har set den nu :) Det gjorde mig bare endnu mere interesseret i at se selve serien :D

  SvarSlet
 4. Hehe, ja måske det var en bedre udfordring - laughs.

  Jeg er glad for at høre, at mine hylder er med til at lede andre i fordærv - muhahaha. Jeg håber også du en dag viser dine hylder frem - jeg elsker at se hvad andre har stående af spændende bøger, for ja, det er faktisk mega inspirerende. =D

  Tænk engang, jeg havde slet ikke tænkt på at lave sådan en liste da jeg skulle derover. Så da jeg endelig stod der, var jeg helt på bar bund. Jeg fik dog købt noget alligevel. =)
  Vi var i foyles - det kan varmt anbefales, selvom jeg har hørt rigtigt godt om en waterstones boghandel ved piccadilly station (håber jeg har stavet det hele korrekt her).

  SvarSlet
 5. Michelle: Jeg har også kraftigt overvejet at vise mine hylder, men tror jeg venter til efter turen til England, så skal der alligevel rykkes rundt på bøgerne :)

  Jeg er total liste-afhængig haha. Jeg har lister om ALT!
  Uh Foyles bliver lige skrevet på listen over steder, vi skal besøge. Når Hr. Kæreste har sagt ja til at blive trukket igennem samtlige boghandlere i London, så er han også selv ude om det ;)
  Waterstones er også et must for mig hehe..

  SvarSlet