onsdag den 27. juni 2012

Arven - Rachel Ward

Titel: Arven
Forfatter: Rachel Ward
Serie: Døden i dine øjne #2
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 382
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

SPOILER ALERT

Læs først: Døden i dine øjne

Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men meningerne er mine egne :)


Fra bagsiden: Katastrofen rykker nærmere...
Når Adam ser et andet menneske i øjnene, ser han ikke bare datoen, hvor personen skal dø. Han mærker samtidig de lidelser, den døende skal igennem. Lige nu mærker Adam, at en grusom katastrofe er på vej. Alle omkring ham har de samme tal i øjnene. Alle vil dø den samme dag, og Adam ved, at døden vil blive voldsom. Kan han sammen med den mystiske og utilnærmelige Sarah forhindre katastrofen? Eller har de selv de forkerte tal i øjnene?

Jeg fandt det meget underligt, at bogen pludselig var meget sci-fi med små chips, der blev sprøjtet ind under huden for at staten kunne holde øje med folk. Jeg mindes ikke, at der på nogen måde var sådan et indhold i den første bog og det virker lidt som en nødløsning omkring Sarahs situation.

Arven skifter mellem at blive fortalt fra Adam og Sarahs synspunkt og det giver et rigtig godt spil, hvor man som læser føler, man kommer dybere under huden på dem begge. Desuden er det rart med en bog, der tydeligt markerer personskift.

Jeg havde det rigtig svært med Adam, for jeg var helt vild med ham, så snart han var sammen med Sarah, men jeg blev virkelig irriteret på ham, så snart han var sammen med sin bedstemor. Hans sprog og hans opførsel var virkelig rædselsfuld!
Sarah er en spændende person med mange problemer og hendes del af historien var den mest interessante at læse om.

Rachel Ward skriver rigtig godt, sproget er let og medrivende og jeg blev meget opslugt af handlingen. Desuden tager hun nogle dybe emner op som teenage-graviditet og incest, selvom det godt kan irritere mig lidt, hvor let hun skøjter henover dem. Arven er helt sikkert bedre end sin forgænger og bestemt værd at læse.

3 kommentarer:

 1. Ja, hvis man ser borte fra det, så synes jeg også at den lyder spændende, også at det er med en pige på ens egen alder.

  Mange tak!, Jeg synes også at det var en svær en i den her uge, så jeg sad længe og tænkte over den, også fordi jeg mest læser fantasy bøger, hvor hovedpersonerne er overnaturlige. :)

  Jeg kan også rigtig godt lide din! også det med at du har taget nogle som du kender. Mon ikke du skulle skifte til peeta så? Ih nu får jeg helt lyst til at se filmen :D

  Jeg er selv lige blevet færdig med Arven, der er faktisk rigtig meget jeg er enig i om bogen, men det kan du selv læse når min anmeldes kommer på bloggen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har også bare helt vildt lyst til at se The Hunger games igen :)

   Har læst din anmeldelse, den er rigtig god :) Vi er meget enige kan jeg se!

   Slet
 2. Ja, der går bare lang tid før den kommer på dvd :(

  Jeg kunne enlig godt tænke mig at se, om andre mener det samme eller om de mener noget helt andet. Tak og i lige måde :) Jeg kan godt se at de bliver længere og længere.

  SvarSlet