søndag den 24. juni 2012

Fortiden tu/retur - Elizabeth Noble

Titel: Fortiden tur/retur
Forfatter: Elizabeth Noble
Serie: -
Forlag: NB Books
Sider: 335
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5
Fra bagsiden: Er det værd at risikere alt for endnu en chance for lykke? Selv ens bedste veninde?
Susannah har levet sammen med Doug i otte år, fungeret som stedmor for hans tre børn uden at blive påskønnet og spekuleret på, hvorfor det ikke går hende på, når han undertiden sover på sit abejdsværelse. Hun har kendt sin bedste veninde, Amelia, siden de var teenagere. Amelia lægger ikke fingre imellem, og Susannah bryder sig ikke om at høre, hvad Amelia har at sige om hendes uforpligtende forhold.
Ved sin brors bryllup løber Susannah ind i Rob - hendes første kærlighed, hendes livs kærlighed. Der er ingen ring på hans ringfinger, og Susannah begynder at fantasere. Hendes fantasier forvandles til virkelighed, da Rob ringer til hende. Susannahs genoplivede følelser for Rob ryster hendes vernden, der dernæst bliver vendt totalt på hovedet af en afsløring fra Amelia. Netop som Susannah og Amelia har mest brug for hinanden, står de over for en krise, der truer med at flå deres venskab fra hinanden Uden sin velkendte ledestjerne må Susannah endelige foretage nogle svære valg for omsider at blive voksen, uanset hvem eller hvad hun må forlade.

De fleste kan nok finde et sted i deres fortid, hvor de følte sig lykkelig og en gang imellem ønske sig tilbage til den tid. Men hvad nu hvis fortiden pludselig banker på døren? Mere moden, mere lækker og mere rigtig end de fantasier, man har haft!

Elizabeth Noble skriver godt og med god indlevelse. De forskellige personer har dybde og var nemme at relatere til. Den var til tider lidt lang, men jeg tror, det er fordi man som læser sidder og har lyst til at ruske i flere af personerne og få dem til at indse, at de opfører sig helt forkert.
Umiddelbart lyder det som endnu en typisk chick-lit, men lad dig ikke snyde. Dette er ikke den lette tøsebog, hvor alt går op i en højere enhed til sidst og alle bliver lykkelige. Der er der imod i den tunge ende af skalaen, hvor problemerne er mere virkelig og løsningerne meget mere realistiske.

Fortiden tur/retur er helt sikkert værd at læse, hvis man har lyst til lidt dybere chick-lit eller trænger til en historie med hverdagsproblemer og savn.

1 kommentar:

  1. Mange tak for lykønskningen! ;) Det er bare så dejligt endeligt at stå med huen - og en masse gode oplevelser med i bagagen fra mine tre år på HHX.

    SvarSlet