søndag den 22. juli 2012

En vampyrs bekendelser - Anne Rice

Titel: En vampyrs bekendelser
Forfatter: Anne Rice
Serie: Vampyrkrøniken #1
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 339
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Fra bagsiden: Det er aften i San Francisco. I et lille mørk værelse sidder en ung mand og fortæller en journalist om sit makabre liv, fra han for 200 år siden som et ganske almindeligt ungt menneske lagde hals til vampyren Lestats sylespidse hjørnetænder og derved blev udødelig.

Historien om Louis og hans liv som vampyr er spændende og indholdsrigt. Hans følelser er godt beskrevet og man får forståelse for hans handlinger. Selvom meget af tiden bliver brugt på at beklage sig, formår Anne Rice alligevel at holde historien spændende, blandt andet ved spørgsmål fra journalisten.

Historien tager en drejning når Claudia bliver en del af den. Hendes historie giver helheden en trist vinkel, hvor afmagt spiller en stor rolle. Kærlighed er også en stor del af historien og bliver faktisk brugt i flæng, men der er stor forskel på, hvor meget man mærker til den. Kærligheden til Claudia er tydelig og gør historien så meget mere trist.
Sproget er til tider langtrukken og meget beskrivende og bliver lidt kedeligt, men det meste af tiden er der fart eller dybde i skrivestilen og det er en leg at læse bogen.

Under alle omstændigheder er det en rigtig god bog og jeg ser meget frem til at se filmen.

2 kommentarer:

  1. Glæd dig til at se filmen, for en sjælden gang synes jeg faktisk at filmen er bedre end bogen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hold da op, synes ellers det er sjældent. Nu ser jeg da bare endnu mere frem til at se den. Skal bare lige have fat i den først ;)

      Slet