lørdag den 21. juli 2012

Før jeg lukker øjnene - S.J. Watson

Titel: Før du lukker øjnene
Forfatter: S.J. Watson
Serie: -
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 364
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5Fra bagsiden: Minderne gør os til dem, vi er.
Men hvad hvis du mistede alle dine erindringer, hver gang du lagde dig til at sove? Dit navn, din identitet, din baggrund og selv de mennesker, du holder af - det hele glemt og slettet fra din bevidsthed hver eneste nat. Og hvad hvis den eneste person, du kan stole på, viser sig ikke at fortælle dig alt? Velkommen til Christines liv...
Når Christine vågner om morgenen, husker hun ingenting og genkender ikke sin egen krop. Det, Christine ser i spejlet, er en midaldrende kvinde, og hun ved ikke, hvem manden i dobbeltsengen er. Hendes mand? Hun kigger op fotoet af de to og indser, at de må være et par. Men hun husker intet, og samtidig er hun helt afhængig af hans hjælp. En psykiater, dr. Nash, som hun åbenbart har set i al hemmelighed, kontakter hende og fortæller, at hun har været ude for en ulykke og at hun skriver i en dagbog, som er gemt i hendes klædeskab. Den indeholder spor til hendes fortid og fremtid, men på første side står skrevet: Stol ikke på Ben! Hvad er der sket? Langsomt begynder Christine at stykke sit liv sammen, men skal starte forfra hver dag ...

Christine er en nem hovedperson at holde af, selvom hun til tider virker lidt naiv. Jeg havde til gengæld meget svært ved at forstå Ben. Hvilken mand lader sin kone uden hukommelse være alene hjemme med en tavle som eneste guide? Det er altså for mærkeligt for mig.

Dagbogsdelen virker meget lidt som en dagbog, der er for lange sætninger og selv når hun skriver, at hun skal skynde sig at skrive noget, er sætningerne lange og fyldt med overvejelser. Desuden er der meget lange samtaler skrevet direkte, som hun ikke ville kunne huske så præcis.

Der er ikke ret mange personer i bogen, hvilket gør krimidelen lidt kedelig og jeg regnede forholdsvis hurtigt ud, hvad problemet var. Alligevel var historien spændende, mest på grund af selve hukommelsestabsdelen. Den er velbegrundet og virker realistisk.

Bogen er godt skrevet, sproget er flydende og medrivende og den er meget spændende. Desværre gør dens mangler, at den ikke får mere end 3 ud af 5.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar