torsdag den 2. august 2012

Hemmeligheder - Sara Shepard

Titel: Hemmeligheder
Forfatter: Sara Shepard
Serie: Pretty Little Liars #2
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 325
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

SPOILER ALERT

Læs først: Løgne

Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men meningerne er mine egne :)

Fra bagsiden: Stol aldrig på en smuk pige med en mørk hemmelighed. De fire piger Spencer, Aria, Emily og Hanna bærer på en stor og grusom hemmelighed. Det har de gjort, siden deres veninde Alison forsvandt for mere end tre år siden. Pludselig modtager de sms'er og mystiske breve fra en, der underskriver sig A. Tilsyneladende ved A alt om, hvad der skete dengang og truer nu med at afsløre det hele. Alle tror, at A er Alison, indtil der bliver gjort et uhyggeligt fund i Alisons gamle baghave. Samtidig er den mystiske Toby tilbage i byen. Er han A? Og hvad sker der med dem alle sammen, hvis A afslører sin viden?

Eftersom de uhyggelige beskeder fortsætter efter liget af Alison er død og bliver mere og mere nærgående, begynder de fire veninder at bliver paranoide og mistænke hinanden. Det hjælper ikke på sagen at A begynder at spille dem ud imod hinanden.

I løbet af bogen kommer vi dybere under huden på de forskellige piger og især Hannas historie er hård læsning. Hendes forældre er dybt uansvarlige og der har været voldsom svigt omkring Hanna.

Faktisk er de vigtigste emner i bogen, udover selvfølgelig mysteriet omkring A, svigt og skyldfølelse. Det går igen hos alle pigerne i forskellige variationer og giver Hemmeligheder en mere samlet følelsesmæssig oplevelse end Løgne.

Hemmeligheder er en god fortsættelse til Løgne, selvom det var lidt for nemt at regne ud, om den formodede 'bad guy' egentlig er den onde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar