søndag den 2. september 2012

Tordenslaget - Paul Stewart & Chris Riddell

Titel: Tordenslaget
Forfatter: Paul Stewart & Chris Riddel
Serie: En historie fra Kanten (Forhistorier) #3
Forlag: Carlsen
Sider: 412
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

SPOILER ALERT

Læs først: Glamhuggerens forbandelse og Vinterridderne


Fra bagsiden: Turbot Smeal, Vindsjakalens forræderiske kvartermester, er pludselig dukket op igen, og Quint Verginix bliver kaldt væk fra sine studier for sammen med sin bedste ven, Maris, at deltage i faderens vanvittige jagt på familiens ærkefjende. Quint, Maris og resten af besætningen om bord på Stormrytteren kommmer ud på en dødensfarlig rejse, der tvinger dem i favnen på nogle af Kantens mest frygtindgydende skabninger... en rejse, som kun de stærkeste vil overleve.

Endnu et velskrevet eksemplar fra Stewart og Riddell, omend jeg synes at Tordenslaget er en del mere forvirrende end de foregående. Der springes mere i tid og historien starter meget voldsomt. Det kan desværre godt irritere en hel del.

Denne gang følger vi Quint og Maris om bord på Stormrytteren og det er rart at få historien fra et andet sted end på Sanctaphrax. Desuden giver det et meget større indblik i, hvor stor universet i bøgerne egentlig er. Denne gang kommer vi nemlig helt ud i Dysterskoven og oplever, hvor mange forskellige væsner, der eksisterer derude. Bogen er spækket med fantastiske væsner, voldsomme og morderiske eller hjælpsomme og venlige - det er svært at bedømme et så forræderisk sted som Dysterskoven.

Quint er blevet mere voksen end i de foregående bøger og det er ham en stor hjælp efterhånden som hans fars besættelse bliver ekstrem. Maris er ham til stor hjælp, men deres venskab og lid til hinanden kommer på prøve flere gange. Bogen holder et ret højt tempo i forhold til de andre, fordi intrigerne fylder mindre og handlingerne er centrum. Alt i alt er det en rigtig god bog og en skøn fortsættelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar