lørdag den 27. oktober 2012

Magic Study - Maria V. Snyder

Titel: Magic Study
Forfatter: Maria V. Snyder
Serie: Study #2
Forlag: Mira Books
Sider: 419
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 5/5


SPOILER ALERT

Læs først: Poison Study og Assassin Study.

Fra bagsiden: At konfrontere fortiden - kontrollerer fremtiden.
Med en henrettelsesordre hængende over hovedet har Yelena ikke andet valg end at flygte til Sitia, hendes hjemland. Med kun et år til at mestre sin magi - eller lide døden for den - må Yelena begynde sin læretid og rejse til De Fire Tårne i Magician's Keep.
Men intet i Sitia er velkendt. Ikke familien, hvor hun er en fremmed, ikke de foruroligende nye sider af hendes magi. Og heller ikke den bror, der er vred over hendes hjemkomst. Mens hun kæmper for at forstå, hvor hun hører til og hvordan hun kan kontrollere sine sjældne evner, dukker en uregerlig  magiker op - og Yelena fanger hans opmærksomhed. Pludselig er hun fanget i en kamp mellem det gode og det onde. Og endnu en gang vil det være hendes magiske evner, der enten redder hendes liv - eller bliver hendes undergang...

Magic Study er, ligesom sin forgænger, en utrolig velskreven bog fyldt med spænding og handling.

En af de ting jeg rigtig godt kan lide ved bogen er, at selvom Yelena er utrolig dygtig på mange områder, er hun ofte mere heldig end egentlig talentfuld. Hendes intentioner virker som regel gode nok og selvom de nogle gange virker lidt overilet, kan jeg for det meste sagtens følge hendes tankegang - der var dog en enkelt gang, hvor jeg bare synes hun var direkte dum, men det gør hende bare nemmere at relatere til, når hun ikke altid er perfekt og velbalanceret.

Magic Study er en del sjovere end Poison Study, både fordi Yelena er mere åben og afklaret omkring sig selv, men helt sikkert også på grund af både Dax og Kiki. Dax er en af Yelenas medstuderende i Sitia og han er frisk og morsom og et dejligt indslag i bogens ellers ret kedelige og triste start. Kiki er Yelenas hest, som hun kan kommunikere med, hvilket giver hest/ejer-forholdet en helt ny dybde, som jeg holdt utrolig meget af.

Min eneste kritik af bogen er omkring navnene - det er altså mærkeligt, at der er så mange dansk-lydende navne i en engelsk bog. F.eks. hedder Yelenas bror Leif og jeg aner ikke engang hvordan jeg skal udtale det på engelsk?! Det ødelagde fuldstændig mit læseflow og min indre oplæser.

Men ellers en rigtig god fortsættelse til en rigtig god bog. Jeg ser meget frem til at læse slutningen på trilogien!

2 kommentarer:

 1. Hehe, det er faktisk oss super lækkert at have fået nyt design… Jeg har overvejet det længe, men som multimediedesigner-studerende fik vi gang på gang slået ind i hovedet, at det at skifte design, skal gøres med meget omtanke… Man forvirrer sine besøgende når man gør det, og det har faktisk oftere en negativ effekt, end en positiv… Men nu syntes jeg det design jeg havde, var for mørkt og der var for mange problemer med læsevenligheden og sådan, så nu hvor jeg fandt dette, fik jeg det endelig gjort… Så kan der gå et par år igen… Hehe… Men lige nu bander jeg mig selv langt væk, for det er sku ikke særligt sjovt at sidde og rette anmeldelser til, og jeg har arbejdet på det hele dagen og har kun nået 34 – laang vej til de 150… Hehe… Men det er altså lækkert at kigge på noget nyt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, godt det ikke er mig ;) Jeg ændrede for nyligt alle mine etiketter og det var slemt nok. Så opdager man pludselig, hvor mange indlæg man har!
   Mine øjne har også vænnet sig til dit nye design og jeg kan rigtig godt lide det ;)

   Slet