onsdag den 16. januar 2013

Den døde piges bal - Rachel Caine

Originaltitel: The Dead Girls' Dance
Forfatter: Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #2
Forlag: Tellerup
Sider: 318
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Dansk
Dansk titel: Den døde piges bal

SPOILER ALERT

Læs først: Glashuse





Fra bagsiden: Claire er i store problemer. Shanes far er kommet til Morganville og dræber vampyrer og skaber kaos. Selvfølgelig er Claire ikke på vampyrernes side, men hun er nødt til at beskytte sig selv og sine venner - både mod Shanes sindssyge far og vampyrerne i Morganville


***

Den udvikling, som Claire havde i slutningen af Glashuse, er fuldstændig forsvundet igen. Tilbage er der en irriterende lille pige, der tror hun kan klare hele verden, som åbenbart ikke har den mindste smule ondt i sig og som insisterer på at forsøge at redde Gud og hver mand (og kvinde) selvom det bringer hendes eget liv i fare og andre (mere kompetente folk) forsøger at gøre en forskel. Jeg magter hende virkelig ikke!

Selvom der er fart over feltet gennem det meste af bogen, virker den lidt flad og ret kedelig. Det er som om, der bliver kørt for meget i de samme ting. Heldigvis for bogen er den fyldt med suveræne bipersoner. Michael skal forstille at være den voksne og mest ansvarlige af firkløveret, men han begår alligevel fejl og gør noget virkelig dumt - og jeg elsker ham for det. Godt nok er det vanvittig kliché, men det bliver bare begrundet og beskrevet så godt, at man forstår ham til fulde! Jeg er desuden vild med den rolle som Shanes far spiller. Selvom byen har vampyrerne til at være onde, har jeg lidt manglet en seriøst dum skid, der har noget at have det i.

Til trods for alle mine kritikpunkter var der et eller andet ved bogen, der fastholdt min opmærksomhed. Måske var det fordi, den var så dejlig kort at jeg kunne læse den på en aften og ikke behøvede at bekymre mig om, hvornår den mon sluttede. Måske var det fordi jeg egentlig gerne ville vide, hvorfor så klog en pige som Claire, kan være så utrolig dum. Måske var det fordi jeg har hørt så meget godt om serien, at det ikke kan passe, at jeg ikke kan lide den. Under alle omstændigheder har jeg planer om at læse de næste to i serien, for dem ejer jeg allerede. Så må jeg jo krydse fingre for, at jeg bliver mere glad for den.

I øvrigt: Hvad sker der for titlen? Hvorfor hedder den ikke 'De døde pigers bal' som den gør på engelsk? Det er da vildt underligt?!

2 kommentarer:

 1. Hvis du spørger mig, så tror jeg der er gået noget lost in translation om man så må sige :P

  I øvrigt havde jeg det på samme måde med den der Iron Fey-serie. Alle elskede den, og jeg synes den var tam. Og jeg synes stadig den er tam.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg hader virkelig når det sker. Det giver mig ikke ligefrem lyst til at læse på dansk!

   Åh nej, den serie har jeg til at stå på hylden. Jeg håber, jeg synes den er god. Jeg har for nyligt læst 'The Immortal Rules' af samme forfatter og den var virkelig god!

   Slet