søndag den 10. marts 2013

MILA 2.0 - Debra Driza

Originaltitel: MILA 2.0
Forfatter: Debra Driza
Serie: MILA 2.0  #1
Forlag: Katherine Tegen Books
Sider: 480
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat

Udkommer d. 12. marts 2013Mila boede sammen med sin mor i en lille by i Minnesota, da hun opdagede at hun levede på en løgn. Det var ikke meningen, at hun nogensinde skulle lære sandheden om sin identitet. Det var ikke meningen, at hun skulle kunne huske fortiden - at hun var bygget i computer-videnskabs-laboratorium og programmeret til at gøre præcis det, rigtige mennesker ville gøre. Nu har hun ikke andet valg end at stikke af - fra de farlige operatører, der vil have hende udslettet fordi hun ved for meget og fra den mystiske gruppe, der vil fange hende i live og udforske hendes avancerede teknologi. Men at stikke af fra sine fjender vil ikke hjælpe Mila med at undslippe den forfærdelige sandhed om, hvad hun er eller håndtere alt det, hun er nødt til at efterlade. Men det, hun er ved at blive, overgår enhver vildeste fantasi, inklusiv hendes egen og det kan muligvis redde hendes liv.

***

Mila er en fantastisk hovedperson. Hendes følelser, tvivl og sorger virker mere ægte end hos de fleste andre teenagere i YA litteratur, hvilket siger en del om, hvor skøn en forfatter Debra Driza virkelig er! At få en android til at virke menneskelig uden nogensinde at lade læseren glemme, at det faktisk er en android er fandeme fedt (ja, undskyld mit sprog). Desværre er Mila en af kun to personer, jeg bryder mig om i historien og jeg mangler dybde i de forhold, hun har til forskellige personer.

Kærlighedshistorien starter virkelig godt ud, men jeg føler ikke at jeg nogensinde kommer til at kende fyren, der hedder Hunter. Alligevel bliver Mila ved med at være besat af tanken om ham og savne ham helt vildt igennem hele historien - til trods for at hun kun har snakket med ham ca. 3 gange. Jeg blev ved med at håbe, at han kom til at spille en større rolle og faktisk være en del af historien, men desværre synes jeg, han er ret ligegyldig. Jeg antager, at Mila forsøger at holde fast i noget normalt og en forelskelse er vel et godt sted at starte. Men pigebarnet (eller maskinen?) har lige opdaget at hun ikke kan stole på noget eller nogen og alligevel stoler hun 100 % på en fyr, hun ikke aner noget som helst om. Det giver bare ikke mening.

Forholdet mellem Mila og hendes mor virker utrolig overfladisk og the bad guy er virkelig kliché, selvom han er en del mere grusom end de sædvanlige bad guys. Den eneste person, jeg brød mig om (udover Mila) var Lucas. Han er interessant og ret nuttet og jeg elskede det forhold, han havde til Mila.

Historien er fantastisk skrevet og jeg elskede især kampscenerne - de var medrivende og Mila kan seriøst sparke røv! I var også ret vild med at læse om hendes tanker og bekymringer omkring sin egen menneskelighed, især da hun møder Holland (den meget onde bad guy). 

Humoren i bogen er intet mindre end fantastisk. Mila har en tør, sarkastisk humor, der passer perfekt til mig og jeg tog mig selv i at grine højt flere gange. Jeg ser virkelig frem til at læse mere fra Drizas hånd og kan slet ikke vente med at få fingrene i den næste bog. Hvis man er interesseret i at læse om androids og udforske grænsen for menneskelighed er MILA 2.0 helt sikkert den rette bog og er man til sjove bøger med fede kampscener er den også ideel!

2 kommentarer:

  1. Baah, jeg er så bagud med min DAC for i år, men nu har Amazon endelig taget sig sammen og sendt den bog, som jeg bestilte for snart to måneder siden, så nu er første DAC bog da på vej hjem... Weeee...

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan roligt glæde dig, hvis du læser nogle af dem, jeg har læst også :D

      Slet