mandag den 4. marts 2013

The Holders - Julianna Scott

Originaltitel: The Holders
Forfatter: Julianna Scott
Serie: Holders #1
Forlag: Strange Chemistry
Sider: 320
Udgivelsesår: 2013
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat

Udkommer d. 5. marts 201317-årige Becca har brugt hele sit liv på at beskytte sin bror, Ryland, fra alt; Deres far, der forlod dem; de såkaldte 'eksperter' der insisterer på at stemmerne i hans hoved er unaturlige og skal behandles; og den konstante trussel om at blive flyttet til et hospital og blive undersøgt som et dyr. Da to repræsentanter hævder at have svarerne på Rylands 'problem', køber Becca det ikke. Lige indtil det viser sig, at de ved mere om Ryland og Becca og deres familie, hvilket tvinger Becca til at indrømme at der kan være mere ved dem, end først antaget. Skeptisk accepterer Becca at gøre, hvad der er bedst for Ryland.
Hvad de finder på St. Brigids er mere end de nogensinde kunne forestille sig. Lidt efter lidt får de sammenstykket oplysninger om deres families arv; deres fremmedgjorte far og legenden om Holders racen, der siger at Ryland er den, de har ventet på. Men alle - især Becca - får sig en overraskelse, der vil ændre alt de troede, de vidste.

***

Kender I de der bøger, der bliver hængende i tankerne efter man har læst den sidste linje? Sådan en bog, man har lyst til at genlæse med det samme. Præcis sådan en bog er The Holders for mig. Det er nærmest en blanding af X-Men og Irland, hvilket er en perfekt blanding.

Sproget er helt fantastisk og jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig. Selvom historien er ikke voldsomt action-præget er den meget medrivende og fyldt med irske myter og livet på en kostskole.

Jeg elsker Becca. Hun er simpelthen en fantastisk hovedperson. Hun er sjov og sarkastisk, venlig og stærk. Becca er vildt klog og det er rart med en hovedperson, der tør stå fast og som ikke er afhængig af nogen.
Jeg er vild med kemien mellem Becca og Alex - De er så sjove sammen og deres venskab udvikler sig så naturligt. Deres forhold er en del forudsigelig, men det var skønt at sidde på sidelinjen og følge med i det. Seriøst, jeg elskede deres samtaler og deres små interne jokes.

Hele persongalleriet har dybde og individualitet, hvilket er fedt. Jeg elsker bøger fyldt med spændende personer, jeg kan kende fra hinanden. Jeg var helt vild med Mr. Reid og Mr. Andersons skænderier og deres særheder og Min var noget helt for sig selv.

Mine eneste problemer med bogen var 1: to af navnene; Min og Jocelyn - Min fordi jeg læser det som min og Jocelyn fordi det altså er et pigenavn for mig. (Jocelyn er Becca og Rylands far). Og 2: coveret. Havde jeg set det i en boghandel, var jeg ikke faldet for det og havde nok ladet den skønne historie forblive ulæst og det er altså en skam.  Julianna Scott har skrevet sig ind på min favoritliste og jeg kan kun anbefale The Holders.

3 kommentarer:

 1. Uhh... lyder spændende, den skal jeg da helt klart tjekke ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg helt sikkert, du skal gøre ;)

   Slet
 2. Lyder godt - det vil jeg så gøre. :) Jeg synes nemlig også, at den lyder rigtig interessant efter bagsideteksten at dømme.

  SvarSlet