onsdag den 24. april 2013

Cover #1

Populære bøger (og især klassikere) bliver ofte udgivet med et hav af forskellige covers og nogle gange bliver titlen også lavet om alt efter, hvor bogen bliver udgivet - her tænker jeg ikke så meget på oversat til et andet sprog, men mere når en engelsk titel bliver lavet om, fordi den skal udgives i USA og vice versa - det er jo samme sprog!

Det er f.eks. tilfældet med His Dark Materials serien af Philip Pullman (På dansk hedder serien Det Gyldne Kompas og består af bøgerne: Det gyldne kompas, Skyggernes Kniv og Ravkikkerten). Originaltitlen på den første bog i serien er på engelsk Northern Lights, men bogen blev omdøbt til The Golden Compass da den skulle udgives i USA.  Der er helt vildt mange forskellige covers til serien og for nyligt faldt jeg over nogen, jeg ikke har set før. De er fra 2011 og hvis jeg ikke allerede ejede serien, ville jeg have den med disse covers. De er simpelthen så smukke og fanger magien og selve essensen af historien:
:
8 kommentarer:

 1. Det er da helt skørt at Northern Lights lige pludselig bliver til The Golden Compass! Jøsses.
  Jeg har ikke læst bøgerne, men efter at have set filmen fik jeg rigtig meget lyst til det :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg forstår ikke, hvorfor titler skal ændres når sproget ikke bliver ændret.
   Åh, bøgerne er så meget bedre! De er altså fantastiske :)

   Slet
 2. wow hvor er de smukke! Jeg har en gang fået dem læst - mener jeg og set filmen. Kunne godt finde på at købe dem bare for at have dem, fordi de ser ud som de ser ud. :P

  SvarSlet
 3. Åh hvor er de vidunderligt smukke. Jeg har faktisk kun de danske udgaver - når jeg engang får taget mig sammen til at få købt de engelske, vil jeg bestemt overveje disse. De er virkelig fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt forelsket i dem. Jeg har kun læst dem på dansk, men ejer dem kun på engelsk. :)

   Slet
 4. Uhh.. jeg kan godt lide de nye coverne :D

  Men enig.. sys det er latterlig de oversætter titlerne fra engelsk til amerikask.. gør det bare mere forvirrende hehe

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt vildt forvirrende! Og synes faktisk de gør det overraskende tit, desværre.

   Slet