torsdag den 25. april 2013

Etiquette for the End of the World - Jeanne Martinet

Originaltitel: Etiquette for the End of the World
Forfatter: Jeanne Martines
Serie: -
Forlag: Liza Dawson Associates
Sider: 272
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: ARC

RULE #1: DON'T PANIC—IT ONLY ATTRACTS THE SHARKS

Det er ikke verdens undergang. Der er i hvert fald hvad 39- årige Tess Eliot forsøger at overbevise sig selv om, efter at hun har mistet sin avisklumme (Tess Ved Bedst) og sin kæreste (der har fundet en yngre fen shui ekspert). Tess bliver hyret til at skrive en etikette guide, der skal forberede læsere til den Mayanske dommedag den 21. december 2012 og hun er nødt til at spørge sig selv: Er verden virkelig ved at gå under?

***

Nogle gange er en kort chick-lit præcis, hvad man har brug for. En hurtig, sjov, nem historie, der kan muntre én op. Jeg var sikker på, Etiquette for the End of the World var præcis sådan en historie, men jeg blev desværre ret skuffet.

Historien starter meget klassisk ud, men desværre ødelægger den sig selv omkring midtvejs, da historien pludselig vender og bliver et skørt mysterium. Det fungerer overhovedet ikke. Det bliver underligt og Tess kommer ud for en masse voldsomt urealistiske oplevelser. Hele konspirationsdelen var simpelthen for meget.

Bogen er stopfyldt med dårlige klichéer og er til tider direkte nedladende. Den er heldigvis ret sjov til tider, især når Tess skriver på selve bogen eller henviser til sin mors råd:
She usually tried to follow her mother's rule about inviting someone for coffee or supper at least once a week, to ensure the house got straightened. "House guests, outs mess!" (s. 51-52)
Desværre er humoren overhovedet ikke nok til at redde den tamme historie eller den utrolig gennemskuelige kærlighedsdel. Der er så meget andet godt chick-lit derude, til at redde en dårlig dag - vælg noget af det i stedet og spar jer selv for denne underlige historie.

4 kommentarer:

 1. Jeg vil holde mig væk fra denne - den så ellers ud til at have potentiale!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jo være, du bedre kan lide den end mig :) Men ja, det er en skam - er ellers vild med chick-lit med lidt mere dybde :)

   Slet
 2. Tess: (bliv ikke forvirret, jeg hedder Tess og skriver mit navn øverst fordi jeg på min mobil åbenbart kun kan vælge at være anonym her)

  Har du læst 'Pige i tyverne' af Sophie Kinsella?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare i orden ;)

   Ja, det har jeg. Var ikke super imponeret, desværre. Hele det overnaturlige element var lidt for underligt for mig. :)

   Slet