torsdag den 9. maj 2013

Dragonfly - Guldsmed - Julia Golding


Originaltitel: Dragonfly
Forfatter: Julia Golding
Serie: -
Forlag: Tellerup
Sider: 344
Udgivelsesår: 2010
Læst på: Dansk
Dansk titel: Dragonfly - Guldsmed
Kilde: Købt

Prinsesse Taoshira fra Den Blå Halvmånes Øer er blevet udvalgt til at skulle gifte sig med den 18-årige prins Ramil af Gefal, udelukkende for at deres lande kan stå stærkere mod deres fælles fjende.

Ægteskabet passer på ingen måde de to unge, som derfor gør alt for at få forpurret brylluppet.
Men da de bliver kidnappet og begge står for døden, tvinges de til at arbejde sammen..***

Julia Golding står også bag Soulfinders serien (under navnet Joss Stirling) og eftersom jeg er helt vild med de bøger, var jeg nødt til at læse Dragonfly også. Og den skuffede bestemt ikke.

Tashi og Ramil kommer fra to meget forskellige kulturer og har begge fordomme mod hinandens hjemsteder og traditioner. De skal lære at overkomme deres fordomme og deres udvikling i bogen er meget spændende. Der er en kæmpe morale i historien, netop omkring ikke at dømme andre og åbne op for det ukendte, men det bliver på intet tidspunkt prædikende og det er jeg meget taknemmelig for.

Både Tashi og Ramil udvikler sig meget gennem bogen, men jeg synes især at Tashis udvikling er interessant, fordi hun kommer fra en meget mere begrænset og striks kultur og derfor skal overvinde mere. Men Ramils udvikling fra forkælet kongesøn til værdig arvtager er også interessant og de virker begge realistiske.

Bogen er utrolig velskrevet og let læst. Historien minder en smule om Tamora Pierce's bøger; en rigtig god historie, der er fortalt uden at gå vildt meget i dybden, men som stadig formår at få alt det vigtige med og gøre historien interessant. Selvom det engang imellem går lige stærkt nok, mangler der ikke noget og historien er logisk og sammenhængende.

2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig hyggelig og dejlig bog - måske ikke så kompliceret eller nytænkende, men helt sikkert velskrevet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja og det er så hyggeligt nogle gange :)

      Slet