søndag den 28. juli 2013

Ship of Magic - Robin Hobb

Originaltitel: Ship of Magic
Forfatter: Robin Hobb
Serie: Liveship Traders #1
Forlag: Voyager
Sider: 880
Udgivelsesår: 1999
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt


Selvom det var forventet at hun skulle arve sin families nyligt levendegjort liveship, mister Althea Vestrit æren til sin intrigante svoger, der har planer om at bruge det som et slave skib. Den hensynsløse pirat Kaptajn Kennit ser også et fanget liveship som nøglen til sin succes. Snart er Althea tvunget til at kæmpe begge mænd for at genvinde det besjælede, intelligente liveship; hendes families mest skattede besiddelse.

***

Robin Hobb er en af de mest kendte indenfor den garvede high fantasy verden og jeg har længe gerne ville læse noget af hende. Ship of Magic er måske ikke det bedste sted at starte, men eftersom det er den jeg ejer, var det den jeg læste.

Ship of Magic har et meget bredt persongalleri, men personerne er nemme at skille fra hinanden, fordi de er så forskellige. Althea er ikke den mest sympatiske hovedperson, men hun har alligevel sine gode sider. Hun er enormt stædig og til tider ret barnlig. Malta er nok den mest spændende person, selvom hun også er den mest irriterende. Jeg havde så meget lyst til at ruske lidt fornuft ind i hende, men samtidig var jeg utrolig spændt på, hvor hendes ideer førte hende hen. Og jeg skal med sikkerhed læse næste bog, så jeg kan finde ud af, hvad der sker med hende! Kennit er også en af mine yndlingspersoner, mest fordi jeg synes han er ret sjov og uheldig.

En af de allerfedeste ting ved bogen var de talende skibe - det giver ligesom en hel anden dybde til historien, når skibene er 'levende'. Historien lægger et godt fundament til resten af serien og der er massiv world-building uden at det bliver kedeligt eller går ud over historien. Der er så mange elementer i historien; sejladset, det politiske i byen, problemet med skibene og ejerskabet samt hele det personlige aspekt. Det er fantastisk at opleve det hele blive jongleret rundt og håndteret helt perfekt, så historien er sammenhængende og interessant hele vejen igennem.

Historien hev mig øjeblikkeligt ind og virker ikke lang til trods for sit sideantal. Den er spændende hele vejen igennem og det er lige så meget personerne som det er handlingen, der bærer bogen. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse resten af serien og skal helt sikkert have fat i nogle af Robin Hobbs bøger om drager fordi... drager!!!

2 kommentarer:

  1. Fedt! Jeg har også - må jeg lidt pinligt indrømme - ikke læst noget af Robin Hobb endnu, men det vil jeg råde bod på ingen længe, for jeg har indkøbt et par Hobb-bøger, der blot venter på at blive læst :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Spændende - glæder mig til at læse, hvad du mener. Hun er jo nærmest dronningen af High Fantasy! :) (Well, hende og Trudi Canavan!) ;)

      Slet