søndag den 18. august 2013

Fokus på: Cassandra Clare - City of Fallen Angels

Originaltitel: City of Fallen Angels
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #4
Forlag: Walker
Sider: 434
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Engelsk
Dansk titel: De faldne engles by
Kilde: Kindle

Læs først: Dæmonernes byCity of Ashes og City of Glass.

Krigen er forbi, og 16-årige Clary Fray er tilbage i New York fuld af begejstring over alle de muligheder, der venter hende. Hun er i lære som Skyggejæger og træner sig i at bruge sin særlige kraft. Hendes mor skal giftes med sit livs kærlighed. De underjordiske og Skyggejægerne har omsider sluttet fred. Og – vigtigst af alt – hun kan endelig kalde Jace sin kæreste.

Men alting har sin pris.

Nogen går rundt og myrder Skyggejægere og skaber spændinger mellem de underjordiske og Skyggejægerne. Det kan føre til endnu en blodig krig. Clarys bedste ven Simon kan ikke hjælpe hende. Hans mor har netop fundet ud af, at han er vampyr, og nu er han hjemløs. Ligegyldig hvor han vender sig hen, er der nogen, der vil have ham over på deres side – for at få fat i kraften fra den forbandelse, som er ved at ødelægge hans liv. Og de er villige til at gøre hvad som helst for at få det, de vil have. For ikke at tale om at han går ud med to smukke farlige piger, som ikke kender til hinandens eksistens.

Da Jace begynder at trække sig væk fra Clary uden at sige hvorfor, føler hun sig tvunget til at grave sig ind til kernen af det mysterium, hvis opklaring viser sig at rumme hendes værste mareridt: Hun har selv sat en horribel kæde af begivenheder i gang, som kan medføre at hun mister alt, hvad hun elsker. Inklusive Jace.

Kærlighed. Blod. Svigt. Hævn. Der er mere på spil end nogen sinde før i De faldne engles by.

***

Jeg havde læst et eller andet sted på nettet at City of Fallen Angels ville handle om Simon og hans nye liv som vampyr. Jeg så derfor meget frem til at komme i gang med en historie, der ikke omhandlede Jace og Clary, men derimod en interessant person. Og det er da ikke fordi, at historien ikke handler om Simon, for det gør den - men fokus er desværre stadig ligeså meget på Jace og Clary som i de tidligere bøger.

Jeg kunne utrolig godt lide de dele af historien, der var fortalt fra Simons synsvinkel. Han har meget at kæmpe med omkring at være vampyr og bære Cains mærke. Simon har ændret sig meget fra at være den sjove, nørdede ven til at være sexet (og stadig sjov) vampyr. Han er blevet en meget mere kompleks person, i stedet for den kliché-prægede bedste ven. Det er ret morsomt at følge hans problemer med piger, eftersom det ikke er noget han har særlig meget erfaring med og eftersom de to piger begge er ret kick-ass.

Men jeg må indrømme, at jeg virkelig er ved at være træt af Jace og Clary. Jace svælger i selvmedlidenhed og Clary bliver sur over de mindste ting. Jeg kan overhovedet ikke forstår hendes opførsel overfor sin mor (eller hendes mors opførsel generelt) og Clary og Jaces problemer er altså ved at være kedelig at læse om. Til gengæld elskede jeg de steder, hvor der var referencer til The Infernal Devices. Fede detaljer, der skabte mere dybde til universet og som gav mig længsel efter igen at læse om Tessa, Jem og alle de andre fra TID.

Sproget er rimelig middelmådigt, men jeg faldt over et par steder, hvor sætningerne enten var modstridende eller ikke gav mening. F.eks. får vi (flere gange!) af vide, at Simon ikke længere føler kulde, men da han ser Jace udenfor uden jakke føler han sig pludselig 'chilly'. Det er småting, men det irriterer mig.

City of Fallen Angels var utrolig tæt på at få 3 stjerner, for plottet er noget bedre end i de foregående bøger, men en enorm mængde selvmedlidenhed fra Jace ødelagde det for mig. Jeg magter simpelthen ikke den dreng! Jeg er spændt på, om de sidste to bøger i serien kommer til at ændre min mening om ham, men jeg håber egentlig bare de handler mere om Simon i stedet! (eller en hvilken som helst anden person end Clary/Jace).

10 kommentarer:

 1. Iiiih, du har fået nyt design herinde - Hvor fint. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg trængte til noget, der ikke var så mørkt ;) Og tak :)

   Slet
 2. Guuud hvor er der blevet flot herinde!!! :D Så lyst og lækkert!
  Og HAHAHAH - er de nu kærester?? Jeg skal vist have læst resuméer af de øvrige bøger, for da jeg sluttede i går var de søskende :D Amen jøsses altså.
  Og nu har jeg jo kun læst 1'eren, men både Jace og Clary irriterer også mig grænseløst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :D

   De bliver ikke bedre i de næste bøger, overhovedet! Til gengæld er jeg ret vild med bipersonerne ;)

   Slet
 3. Hvor er det bare et fedt design der er kommet på bloggen! :)

  SvarSlet
 4. Skynder mig at scrolle forbi selve indlægget, da jeg kun er i gang med at læse City of Bones og helst vil undgå spoilers ;) Men hvor er her blevet fint! Jeg kan især godt lide dine balloner :D

  M.h.t min USA-mulighed har jeg også altid været fascineret af tanken om at være au pair. Desværre har jeg bare ikke kunnet holde tanken om at være væk så længe ud, så det er perfekt, at jeg nu får muligheden i kortere tid og under mere familiære forhold :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, der er ikke noget værre end spoilers. Og tusinde tak :D

   Det lyder simpelthen også så perfekt for dig - sikke en skøn oplevelse! :)

   Slet
 5. SÅ fedt design altså, det er virkelig blevet super flot! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak :D Jeg trængte til fornyelse ;)

   Slet