onsdag den 7. august 2013

Smart Girls Get What They Want - Sarah Strohmeyer

Originaltitel: Smart Girls Get What They Want
Forfatter: Sarah Strohmeyer
Serie: -
Forlag: Balzal + Bray
Sider: 352
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

Gigi, Bea og Neerha er bedste venner og virkelige stræbere. Selvom de ikke er de mest populære piger på skolen, er de ikke så bekymrede. De ved, at deres virkelige liv starter, så snart de kommer på deres Ivy League colleger, hvor der selvfølgelig er søde fyre på bibliotekerne (helst med britisk accent). Men da en uforudset begivenhed viser dem, at de er ved at misse hele high school oplevelsen, er det på tide at blive en del af spotlightet. De laver derfor en pagt: De vil hver især tage en challenge, der udfordrer dem - og de vil totalt meget styre til det!

Gigi bestemmer sig for at stille op som kandidat til elevrådsformandsposten, men hun er nødt til at komme sig over sin frygt for offentlige taler - og tage kampen op mod lækre Californien Will. Bea plejede at være en af de allerbedste skiløbere, indtil hun ikke længere måtte løbe på ski. Måske er det på tide at hun tager en tur mere? Og Neerja elsker dramaklubben, men har altid holdt sig bag kulisserne - indtil nu.

Pigerne er fast bestemt på at vise verden at kloge piger virkelig kan få det, de vil - men det kan betyde, at de får mere opmærksomhed end de lige regnede med.


***

Om sommeren læser jeg ofte lette bøger, der ikke kræver for meget af mig. Jeg vil gerne kunne slappe af med bogen, men samtidig have muligheden for at ligge den midt i et kapitel (for at gå i poolen) uden at jeg mister tråden. Smart Girls Get What They Want er præcis sådan en bog og den egner sig helt perfekt til sommerens mange strandture.

Selvom der bliver lagt op til at bogen handler om alle pigerne, handler den primært om Gigi og det er fra hendes synsvinkel det hele bliver fortalt. Alligevel er Neerja og Bea ikke 'bare' veninderne. De er selvstændige personer med egne, interessante historier og de er begge rigtig spændende at læse om. Pigerne er sjove sammen og jeg var især vild med deres morgenrutiner.

Historien er ret gennemskuelig til tider, men den er virkelig sjov og især Gigi har mange gode tanker og replikker. Gigi udvikler sig ret meget gennem historien og ændrer sit syn på både high school og andre mennesker. Jeg kan godt lide at personerne i historien alle havde dybde, men at det samtidig ikke blev for meget og for kedeligt at læse om. Min yndlingsdel af historien var nok Neerjas, for jeg synes virkelig hun er sød!

Generelt er historien kendetegnet ved at være let at læse, let at forstå og let forholdsvis let at glemme. Det er en sød sommerbog, der gør en i godt humør og den kan bestemt anbefales som pool-bog.

2 kommentarer:

  1. Hvis ikke jeg i forvejen havde så mange bøger, som jeg skulle læse, ville denne her komme på min to read sommerliste, for den lyder enormt sød.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ah, den uendelige to-be-read-liste ;) Men ja, den er også ret sød :)

      Slet