lørdag den 3. august 2013

To Be Read: August 2013

Jeg starter ofte måneden ud med at forsøge at planlægge, hvad jeg skal læse. Eller - planlægge er måske så meget sagt. Jeg laver en liste over de bøger, jeg gerne vil have læst og så forsøger jeg at holde mig til den, men der er altid plads til spontanitet. Nogle gange har man bare lyst til at læse en helt bestemt bog og så skal en liste altså ikke holde mig tilbage!

Jeg har dog aldrig fået vist mine TBR-lister her på bloggen og det tænkte jeg, at jeg ville lave om på. Især fordi jeg har fået lavet mig en TBR-Jar! Jeg har set masser af videoer på YouTube, hvor bogfolkene har lavet TBR-Jars og jeg synes, det er en sjov ide så nu ville jeg prøve selv. Der er 50 bogtitler i min TBR-Jar og hver måned vil jeg trække to. Får jeg dem ikke læst, ryger de tilbage, men jeg håber selvfølgelig på at få dem læstMen nu til denne måneds bøger. Jeg har valgt 12 bøger i denne måned og selvom jeg starter i skole, tror jeg ikke det er urealistisk - jeg har trods alt ferie helt til d. 19. august.


*Jagten på Andomal af John Flanagan
*The Deepest Night af Shana Abé


*Dæmonernes by af Cassandra Clare
*Urværks-englen af Cassandra Clare

Alle fire ovenstående er anmeldereksemplarer.


*Nightshade af Andrea Cremer
*Firelight af Sophie Jordan

Disse to falder begge under august måneds udfordring i Ryd Reolen.


*Emma af Jane Austen
*Persuasion af Jane Austen

Persuasion er blevet valgt til mig på Goodreads i Vælg-For-Mig-Udfordringen. 


*Magikerens Lærling 1 af Trudi Canavan
*Immortal City af Scott Speer

Immortal City har jeg fået af Katja og den lyder simpelthen så skøn, så den er jeg nødt til at få læst.*The Unbecoming of Mara Dyer af Michelle Rodkin
*Everneath af Brodi Ashton

Disse to er trukket fra min TBR-Jar.


Planlægger I, hvad I skal læse eller tager I bare de bøger, I har lyst til? 

12 kommentarer:

 1. Da jeg følger rigtig mange bog-blogs, har jeg lavet 5 tætskrevne word-dokumenter, over bøger jeg vil læse, men tager dem som jeg har lyst til..

  I øjeblikket er jeg igang med Conn Igguldens Cæsar serie, den er vildt god! Helt utrolig, gid vi havde læst sådanne bøger i historie.. Det er lærerigt og spændende! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kommer hurtigt om ved en masse bøger, man gerne vil læse når man følger bogblogs :) Jeg kender det alt for godt...

   Åh, jeg ELSKER den serie - han skriver så spændende og levende. Er helt enig, dem burde man læse i historie :D

   Slet
 2. Jeg sad faktisk selv i går og overvejede, om jeg ikke skulle lave en TBR-Jar. Det er jo en genial måde at få valgt et par bøger på, hvis man som mig, er en smule ubeslutsom, når det gælder næste bogvalg ;)
  Jeg planlægger ikke decideret, hvad jeg skal læse, bortset fra i f.eks. ferier. Men jeg overvejer i starten af måneden, hvad jeg gerne vil nå, og så ser jeg, om jeg når det. Dog tror jeg, jeg vil prøve at planlægge det lidt mere fremover, da det gør det en hel del lettere, at finde ud af hvad jeg skal læse næste gang. Jeg vil dog ikke følge det slavisk, for der skal altså være plads til, jeg er lidt spontan :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt hyggelig med sådan en TBR-Jar :D

   Der er heller ikke noget værre end at føle sig tvunget til at læse en bog. Så mister man lysten og får intet læst alligevel.

   Slet
 3. Jeg tager dem bare som jeg har lyst. Hvis jeg ender med at læse noget jeg ikke helt føler for, så bliver det sådan lidt meh. Læse fordi man skal-agtigt.
  Men jeg kan godt finde på at sætte et sådan overall mål, for eksempel at læse alle konklusionerne på trilogier hvis muligt, som jeg har gjort det lige nu - har vildt mange trilogier og serier hvor det kun er den sidste bog der mangler. Så jeg prioriterer dem op, men hvis jeg virkelig har lyst til at læse et eller andet andet, så gør jeg altså det :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Tvungen læsning er bare heller ikke vejen frem. Men jeg elsker at planlægge og lave lister, så jeg kan slet ikke lade være :P

   Til gengæld smider jeg også alt andet, hvis der kommer en bog jeg bare MÅ læse. F.eks. ved jeg at Through the Ever Night kommer til mig i løbet af august og den kan jeg slet ikke vente med at få fingrene i!

   Slet
 4. Ååååh, jeg håber sådan at du vil kunne lide "min" bog. <3

  Jeg plejer at læse hvad jeg har lyst til/der udkommer af spændende ting i den måned. Derudover har jeg genrechallengen kørende og dér gør jeg mig gerne nogle tanker om hvad jeg har stående, som passer til, og vælger så lidt efter humør og emne. Denne måned har jeg fx tænkt mig at få kunnet på noget ungdomslitteratur indenfor temaet. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også ;)

   Det er rart med åbne challenges, der giver en mulighed for at vælge inden for et emne. Dem er jeg altså også ret stor fan af og har helt sikkert planer om at lave en igen næste år :)

   Slet
 5. Spændende måde at vælge bøger på!

  Før i tiden lavede jeg tit lister og planlagde på forhånd, men efterhånden opdagede jeg at jeg på den måde også begrænsede mig selv en del, som det pligtopfyldende menneske, som jeg er. Derfor har jeg for nyligt droppet at planlægge, hvad jeg gerne vil læse helt konkret og tager, hvad der falder i skødet på mig eller hvad jeg har lyst til at læse på det givne tidspunkt.
  Dog prøver jeg at læse indenfor forskellige kategorier og genrer for at læse så meget forskelligt som muligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt nyt med min TBR-Jar, så er spændt på om det fungerer for mig ;)

   Kan godt forstå du har droppet listerne, hvis du føler dig for forpligtet til at følge dem. De skal helst kun være vejledende, ellers kører man vist for hurtigt træt i 'tvangslæsningen' - jeg gør i hvert fald ;)

   Slet
 6. Dette er så fint et indlæg, og jeg er helt vild med idéen om en TBR-jar. Ligesom dig kan jeg også ofte få en hang til at udarbejde læse-lister, og tvinge mig selv igennem bøger i en bestemt rækkefølge. Det er effektivt - men ikke altid lige ideelt.
  Jeg håber, at en TBR-jar vil kunne hjælpe mig til at være en smule mere usystematisk, tilfældig og spontan. At blive overrasket i stedet for at have det hele fastlagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også mit håb for min TBR-jar :) Er spændt på, hvor godt det kommer til at virke for mig.

   Slet