mandag den 16. juni 2014

Knust - Teri Terry

Originaltitel: Shattered
Forfatter: Teri Terry
Serie: Slettet #3
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Sider: 288
Udgivelsesår: 2014
Læst på: Dansk
Dansk titel: Knust
Kilde: Nyt Nordisk Forlag

Læs først: Slettet og Splittet.

Første sætning: Det ser ikke ud af meget.

***

Kylas hukommelse blev slettet og hendes minder nulstillet. Hendes fortid var væk. Eller burde være det...

I tredje og afsluttende del af SLETTET-trilogien sætter Kyla alt ind på at finde sine rødder og sin rigtige mor for på den måde at afdække sin dramatiske historie og sin identitet. Men samfundets undertrykkere - Lorderne - er i hælene på hende, og hun må flygte over hals og hoved hjulpet af mennesker, som hun tror, hun kan stole på - men kan hun nu også det?

***

Normalt er jeg ikke meget for at slutte serier. Det føles så definitivt og så tomt bagefter og jeg kan egentlig meget godt lide tanken om, at historien er åben endnu fordi jeg ikke har færdiggjort den. Men hvis en serie er god, har man jo lyst til at læse videre og sådan har jeg det med Slettet-trilogien. Heldigvis bliver serien afsluttet helt perfekt.

Det dystopiske univers, som Teri Terry har skabt, er virkelig fantastisk. Det er gennemført, interessant og realistisk. Kyla er en skøn hovedperson, selvom hun til tider gør ting, jeg ikke helt forstår. Hun er både stærk og handlekraftig, men samtidig et helt almindeligt menneske med følelser og svagheder.

Historien er virkelig velskrevet og siderne forsvandt mellem fingrene på mig. Selvom min tid var sparsom, kom jeg hurtigt igennem bogen når jeg endelig havde tid til at fordybe mig i den. Teri Terry er en glimrende forfatter og jeg håber bestemt, at hun udgiver flere bøger. Ofte, når jeg læser oversatte bøger, bider jeg mærke i underlig vendinger eller uheldige ordvalg, men det er ikke tilfældet med Knust. Her kunne jeg faktisk overhovedet ikke mærke, at det var en oversættelse og det er altså en rar forandring.

Der er masser af action i Knust, men samtidig er der tid til både følelser og forklaringer. Alle mine spørgsmål blev besvaret, mens Kyla arbejdede hårdt for at løse mysteriet om sig selv og forsøge at gøre en forskel i den verden, hun lever i. Da jeg vendte den sidste side, sad jeg tilbage med en lidt trist, men samtidig meget tilfreds følelse. Teri Terry har skrevet en skøn trilogi med en fantastisk afslutning som jeg gerne vil anbefale.

4 kommentarer:

 1. Det er virkelig en skøn afslutning! Og i det hele taget en virkelig god trilogi :)

  SvarSlet
 2. Det her er et af de sjældne tilfælde, hvor vi har oplevet en bog meget forskellig :-)
  Jeg har lige læst bogen og var ikke særlig begejstret. Nu var jeg i forvejen ikke specielt glad for serien, men den første halvdel af tredje bog var udmærket. Desværre kammede det over (jeg skal nok beskrive nærmere i min anmeldelse, hvad jeg mener mere nøjagtig), og jeg blev ret træt af historien. Slutningen var til gengæld et plus, da den ikke var så kliché-præget, som jeg havde frygtet.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor spændende :D Jeg glæder mig helt vildt til at læse din anmeldelse! Jeg synes især slutningen var god - den var nemlig ikke kliché-præget, men godt afrundet og hverken for sukkersød eller for bitter :)

   Slet