torsdag den 17. marts 2016

Ting, jeg ikke forstår #1

Der er virkelig mange ting, jeg ikke forstår, men nogle gange er det som om, der er nogle ting jeg forstår endnu mindre end andre. Her er en liste over nogle af de ting, jeg har spekuleret over de sidste par dage. Måske kan I hjælpe mig med at forstå dem? :)


1. Hvorfor jeg skal blive ved med at være syg/gå at småskrante
Seriøst, det har stået på i flere måneder nu og det er nu 3. gang jeg er nødt til at blive hjemme fra arbejde fordi jeg er syg. Det er virkelig surt!

2. Hvorfor jeg er nødt til at forsvare mit arbejde
Så snart folk hører at jeg er lærer på en skole for uledsagede asylbørn, sker en af to ting: enten startes der en diskussion omkring asylpolitik/sindssyge terrorister/muslimer der snyder eller også bliver jeg bombarderet med spørgsmål som 'ej, er det ikke bare vildt skræmmende?', 'tør du godt det?' og 'hvorfor i al verden gider du det?' (en af mine kolleger er sågar blevet spurgt om vi underviste i kemi, for det var nok ikke så god en idé....suk!) Det ville være rart, at blive mødt af åbenhed og interesse. Jeg vil rigtig gerne fortælle om mine elever, min hverdag og hvad jeg synes, men dælme ikke hvis du møder mig med en masse fordomme og med det samme sætter dig selv i forsvarsposition. Og vi kan også sagtens diskutere politik, hvis du holder en sober tone og ikke begynder at fortælle mig, at så må de pokkers muslimer tage hjem til mig at bo så de ikke tager pengene fra de gamle!

3. Folk, der seriøst mener at Donald Trump skal være præsident
Jamen hvorfor...?

4. De danske forsider til Elle Kennedys bøger
Jeg synes, Elle Kennedy skriver nogle skønne bøger og jeg mener slet ikke de danske forsider sælger indholdet. De er lidt for nuttede til mig og så forstår jeg ikke, hvorfor der er kvinder på forsiden? Det er ikke som sådan erotiske bøger, men derimod New Adult, så der er altså hede sexscener i og så vil jeg da langt hellere kigge på en afklædt mand i sort/hvid på min forside end en afklædt kvinde i pastelfarver. Men det er vel nok en smagssag.


 

5. Hvorfor man skal have en højlydt holdning til, hvad andre mennesker poster på Instagram
Det er meget populært i øjeblikket at kommentere på, hvor ens alle hjem er på Instagram - hvide, med rene linjer og de samme Kähler vaser, Royal Copenhagen tallerkner og Kay Bojesen aber. Det er åbenbart blevet for mainstream og viser intet om personlig stil. Men hvad nu hvis man virkelig godt kan lide Kähler vaser, Royal Copenhagen tallerkner og Kay Bojesen aber? Hvad nu, hvis man faktisk elsker det hjem man bor i og det skaber ro i ens indre? Det samme er problemet indenfor træningsprofiler, hvor man er urealistik hvis man smider for mange sunde madbilleder op - eller endnu værre, smider usunde madbilleder op men stadig er slank! Man må endelig heller ikke være for trænet, for så har man tydeligvis ikke andet indhold i sit liv. Prøv nu lige at hør her: Det smarte ved Instagram er at du HELT SELV bestemmer, hvad du vil se på. Du kan bare klikke på 'unfollow' og bum, så behøver du ikke længe kigge på det, der irriterer dig. Kunne vi så måske lade folk passe sig selv og selv bestemme, hvordan de indretter deres hjem, hvad de spiser, hvad tøj de går i /giver deres børn på og hvad de læser?

6. Hvorfor mine tanke-indlæg ikke udgiver sig selv
Jamen altså, helt ærligt! Jeg skriver alenlange blogindlæg i tankerne. Diskussionsindlæg, anmeldelser, nye tiltag og så videre. De bliver bare aldrig til noget, fordi de for længst er smuttet fra min forvirrede hjerne når jeg endelig får mig smidt foran computeren sidst på dagen. Det ville være rart, hvis de lige udgav sig selv - og selvfølgelig læste korrektur først!

18 kommentarer:

 1. Donald Trump sympatisører fatter jeg heller ikke. Og jeg kunne virkelig også godt bruge en diktafon og transkribent i min hjerne, for hulen, hvor er mange indlæg gået tabt. Og jeg syntes du gør et pisse vigtigt stykke arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo utrolig at man ikke kan huske alt det geniale, man får skrevet deroppe - vi kunne jo tjene penge på de indlæg :D Og tusinde tak!

   Slet
 2. Jeg vidste slet ikke at du var på en skole for asylbørn - troede egentlig bare du var på en alm. folkeskole, personligt synes jeg, det her virker 100x mere interessant! :D

  Ok, jeg nok en af dem, der synes at Instagram svømmer over med Royal Cph, chiagrød og lyngbyvaser. Min anke er, at det bliver sindssygt kønsløst og "meh" - jeg vil sguda se noget personlighed, man! :D men hvis man legit synes, at det er toppen af poppen, så skal man da gå amok, men måske hellere ikke have nogle illusioner om, at man er særlig original eller kreativ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også først fra 1. januar at jeg arbejder det sted - før var jeg bare på en almindelig folkeskole. Og det er virkelig et fedt job :D

   Men det er jo bare fordi det er en dille i tiden - om kort tid er det noget andet, der er for meget af :) Jeg tænker bare at man jo kun viser en lille del af sit hjem og hvis man får flere likes ved at vise billeder af RC eller aber fremfor genbrugsguld, så er det nok det man vælger. Ligesom jeg vælger forholdsvis gode billeder af Claire fremfor dem hvor hun ligner en trold :D

   Slet
 3. Er meget enig i mange af de ting du skriver. Og forstår ikke, hvorfor folk er negative omkring dit job :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med forståelse - og nej, jeg forstår det altså heller ikke. Det er et skønt job :D

   Slet
 4. Åh jeg tror jeg elsker dig lige så højt som jeg elsker mine Kähler vaser OG lysestager ;-)
  Jeg synes det lyder som et helt fantastisk og meningsfuldt arbejde du har. Jeg bliver helt blød om hjertet.
  Og jo tak, jeg kunne også godt bruge at mine tankeindlæg redigerede og udgav sig helt automatisk. Hold kæft en aktiv blog jeg ville ha' :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det er jeg glad for - sikke en dejlig kommentar :D Min blog ville også være fyldt med udgivelser og spændende indlæg hvis min hjerne gad udgive dem selv haha :D

   Slet
 5. Sikke et skønt arbejde. Du må gøre en kæmpe forskel for de børn. Hvor er det dejligt at der er nogle der gør det. Og selvfølgelig skal de undervises ligesom danske børn. I alle fag - også kemi - ellers er det da først at det går galt.

  Og de der tanke-indlæg ville da være helt fantastisk. Sådan nogle kunne jeg også godt bruge, så når du engang finder ud af hvordan man får det til at virke, så sig lige til, ik?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig et fedt arbejde - enormt givende og virkelig spændende :)

   Jeg skal nok give besked, så snart jeg opdager en metode - det må jo kunne lade sig gøre :D

   Slet
 6. Hahahaha jeg elsker det her indlæg!
  Jeg er enig i mange af de ting, som jeg kan udtale mig om :D

  SvarSlet
 7. Det er jo sådan, at man ikke altid behøver være enig i ting, bare fordi man arbejder med dem. Lidt ligesom dem der har den opgave, at fortælle flygtninge, at de ikke har fået opholdstilladelse. Det er ikke deres skyld, de kan sagtens være uenige i den afgørelse. Ej, dårligt eksempel, men du ved, hvad jeg mener ;) Jeg synes, det lyder mega fedt og super spændende. Måske lærer man endda en masse mere om sig selv, end man havde gjort på en almindelig folkeskole, fordi man skal stilling til andre/flere ting.

  Er så enig i Instagram. Kan du ikke lide det, så lad være at følge. Så simpelt jo! Men jeg er sikkert skyldig i det samme på bog-området - der er nogle titler, jeg er træt af at se på. Sådan er det jo. Men kan helt sikkert godt følge dig, og har tænkt det samme.

  Jeg kan godt lide Elle Kennedys bøgers danske covers. Endelig et dansk design, der er pænt :D Men synes nu også de originale er ret gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er præcis sådan det er at have sådan et job! Nogle gange er man tvunget til at gøre ting, der er lort og forhold sig til en masse, man faktisk ikke har lyst til at forholde sig til. Fantastisk skrevet! Og det er virkelig et fedt job!

   Jeg synes også de danske covers er pæne, men de er lidt for nuttede til indholdet ;) Men heldigvis er de ganske glimrende!

   Slet
 8. Uh hvor er jeg enig i nogle af dine punkter. Donald Trump fadæsen fatter jeg hat af! Hvis han formår at blive præsident er jeg sikker på at det er USAs undergang.
  Og det med indlæg der ikke udgive sig selv fra ens hjerne, den har jeg også. Jeg har flere gange oplevet at få gode ideer og tænke at det bliver snart skrevet ned, og når man så sætter sig så er det bare pist væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men ikke kun USAs undergang - tænk på, hvordan det kommer til at påvirke resten af verden! Det er fandeme skræmmende.
   Ja! Mentale noter, der faktisk bliver husket, ville være skønne :D

   Slet
 9. Tak for dit indlæg, det fik mig til at trække på smilebåndet! Og der er mange af dine pointer, jeg er enig i, især den om dit arbejde.

  SvarSlet