søndag den 21. august 2016

Tegneserier #2

Jeg er begyndt at læse en pokkers masse tegneserier indenfor de sidste par år og jeg vil rigtig gerne snakke om dem. Desværre synes jeg ikke helt, at jeg har nok at sige til at kunne retfærdiggøre en decideret anmeldelse hver gang, så i stedet vil jeg ævle lidt løs og anbefale i øst og i vest. Har I læst nogle af dem, jeg snakker om eller har I andre, I vil anbefale (eller fraråde) mig, så smid endelig en kommentar!

Sidste gang anbefalede jeg Saga, hvor jeg netop har læst bind 6 som virkelig også var god - hvis du gerne vil i gang  med at læse tegneserier, kan jeg anbefale at starte der!

Denne gang vil jeg anbefale Fables. Der er ikke mindre end 22 bind af serien og jeg er endnu ikke igennem dem. Jeg har nemlig bestemt mig for at eje dem i stedet for at låne dem på biblioteket, så der går lidt tid inden jeg får dem alle hjem.


Fables handler om eventyrfigurer der er blevet forvist og fordrevet fra deres hjemland og derfor bor i New York. Her er alle de gamle kendinge - Ulven,  Rødhætte, Snehvide og Jack (ham med bønnestagen - hedder han egentlig Jack på dansk?), men der er også flere fra små eventyr som jeg helt havde glemt. Det er en lidt voldsom tegneserie til tider, der ikke er bange for blod og afskrivning af personligheder, men som samtidig har plads til kærlighed, humor og masser af intriger. Serien giver helt nyt liv til min barndomslitteratur og jeg elsker det!

Serien er skrevet af Bill Willingham. Tegnestilen varierer lidt engang imellem og man skal måske lige vænne sig lidt til det, men jeg endte i hvert fald med at holde rigtig meget af historien.

4 kommentarer:

 1. Fables er skøn! Jeg køber dem også - dog i hardcover-udgave - og jeg har netop købt 5'eren (dvs. hæfte 9 og 10), som jeg glæder mig til at læse :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også gerne, jeg vil have dem i hardcover udgaverne, når jeg får råd til at investere i dem :D De er virkelig skønne!

   Slet
 2. Åh ja, jeg er også igang med serien, og ligesom dig, læser jeg lidt af gangen, da jeg også gerne selv vil eje dem. De er bare så gode. I starten holdt jeg mig væk, fordi jeg ikke brød mig om coveret til det første bind,men åh hvor er jeg glad for, at jeg kom over det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gik også forbi den de første par gange fordi jeg tænkte, at tegnestilen slet ikke var noget for mig. Men jeg er så glad for at jeg gik i gang. De er nemlig virkelig gode ;D

   Slet