søndag den 19. februar 2012

"Blomsternes hemmelige sprog" - Vanessa Diffenbaugh

Titel: Blomsternes hemmelige sprog
Forfatter: Vanessa Diffenbaugh
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 367
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5Fra bagsiden: Victoria Jones har hele sin barndom været anbragt hos forskellige plejefamilier og har aldrig ladet noget menneske komme tæt på. Blomsterne og deres betydning bliver derfor hendes måde at kommunikere med verden på. Som 18-årig bor hun som hjemløs i en park i San Francisco, men møder en dag blomsterhandleren Renata, som bliver imponeret over hendes store viden om blomster og evne til at sammensætte og personificere en buket. Victoria kan hjælpe andre med at udtrykke, hvad de føler, men selv har hun svært ved at stole på folk. Hun tillader ikke sig selv at blive elsket, men indleder alligevel et ikke ukompliceret forhold til Grant, som hun har mødt på blomstermarkedet. Da det viser sig, at Grant har en forbindelse til Victorias fortid, som gemmer på en smertefuld hemmelighed, tager hun en svær beslutning.
Blomsternes hemmelige sprog er en rørende roman om kærlighed, moderskab, tilgivelse og forsoning - og et interessant indblik i det viktorianske blomstersprog.

Åh denne bog er FANTASTISK! Intet mindre simpelthen. Den er skrevet så smukt at selv jeg, der absolut ikke er interesseret i blomster, sad klistret til ordene. Den er levende, gribende, rørende og så virkelig. Smerten Victoria føler og de ting hun gør, er så forståelige og samtidig så uforståelige. Den er så svær at forklare, så jeg har kun en ting at sige: Læs den. Gør dig selv en tjeneste og læs denne utrolig smukke bog og kryds fingre for, at hun skriver flere bøger. (Og så er det selvfølgelig et kæmpe plus at bogens cover er så sindssygt smuk og sigende. Jamen se dog på øjene!)

2 kommentarer: