tirsdag den 17. april 2012

Top 10 Tirsdag #7

Brokeandbookish
Denne uges Top 10 er gode råd til nye bogbloggere. Nu er jeg selv forholdsvis ny, men jeg har da forsøgt at samle nogle råd, jeg gerne selv ville have haft:

1. Vær dig selv. Det hjælper ikke at være, som alle de andre bloggere, du er nødt til at have noget, der gør dig speciel.

2. Kommenter hos andre. Hvordan skal andre bloggere ellers finde din blog? Desuden kommer man i kontakt med en masse mennesker via kommentarer.

3. Kom på Twitter. Jeg var ikke selv på Twitter, før jeg fik min blog, men det er altså her, det sker for bloggere. Her kan du kommunikere hurtigt og dele en masse om dig selv, uden at komme med alle oplysninger, som på f.eks. Facebook.

4. Kom på Goodread.com. Fordi det er en fantastisk side. Den hjælper dig med at holde styr på de bøger, du vil læse og har læst. Desuden er den en super måde at komme i kontakt med en masse andre bogelskere fra hele verden.

5. Planlæg dine indlæg. Det kan godt være, det er snyd at planlægge sine indlæg, men det er altså en fantastisk hjælp til de uger, hvor man f.eks. ikke får læst så meget eller skal bruge en masse tid på alt muligt andet. For det tager meget af ens tid at blogge. Det skal man også lige være forberedt på. Derfor: Skriv dine indlæg forud og sæt dem til at udkomme, når du vil!

6. Hold det simpelt. Både dit design, dit navn og dine indlæg. Dit design skal helst være overskueligt og til at holde ud at se på. Dit navn skal være let at stave og let at huske, ellers vender folk ikke tilbage. Dine indlæg kan altid blive mere avanceret, når du får mere styr på, hvordan det fungere, men indtil da er det bedst at holde det enkelt og pænt.

7. Lad være med at gå op i tallene. Antal besøgende og antal læsere. Ja, det er svært at lade være med, men det er en nem måde at køre sig selv ned på, hvis man ikke er virkelig tålmodig. Blog for din egen skyld.

8. Lad være med at få dårlig samvittighed, hvis du ikke blogger hver dag. Det er din blog, dine regler og dit liv. Men igen: husk planlagte indlæg. De er virkelig handy.

9. Sørg for at have varierede anmeldelser. Ingen tror dig, hvis du mener at alle bøger er fantastiske. Desuden viser nuancerede anmeldelser, at du er villig til at stå ved din holdning, også offentligt.

10. Gå efter bogen, ikke forfatteren. Der er ikke noget værre, end en bogblogger, der rakker ned på forfatteren. Det er uprofessionelt og irriterende at læse om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar