torsdag den 21. juni 2012

Cykose - Birgitte Lorentzen

Titel: Cykose
Forfatter: Birgitte Lorentzen
Serie: Cykose #1
Forlag: Gyldendal
Sider: 244
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5Fra bagsiden: Findes der spøgelser? Kan Psyko-Mads virkelig se de døde?
Lulu er ved at blive vanvittig af den lille, mystiske pige, der huserer på hendes værelse om natten. Hvad vil hun? Mads fra skolen siger, at det er en død pige, men der er også en grund til, at han bliver kaldt Psyko-Mads. Folk siger, han har været indlagt på den lukkede flere gang. Han ser syner og taler med mennesker, som ikke er der. Eller er de? Lulu har brug for hjælp. Men hvis hun havde vidst, hvad der ville sker, så havde hun nok holdt sig langt væk fra Mads med de smukke øjne og de skræmmende evner.

Cykose lægger op til at være en uhyggelig bog fyldt med det overnaturlige, men den falder til jorden omkring det uhyggelige. Den er simpelthen for let gennemskuelig. Det kan dog godt have noget at gøre med, at jeg er udenfor målgruppen.

Til gengæld har den andre kvaliteter, der ikke er til at overse: Det psykiske omkring Mads er meget spændende og forholdet mellem Mads og Lulu samt Lulus udvikling er også rigtig god læsning.

Mads er en utrolig interessant person med stor dybde og han er et godt supplement til den meget almindelig teenager Lulu. Hans forhold til det overnaturlig og sig selv er velskrevet og det sammenhold, der opstår mellem ham og Lulu er så virkelig, at man kan fornemme desperationen drive fra siderne.

For mig set kunne man sagtens have taget hele problematikken omkring Mads op til en ældre målgruppe og lagt større vægt på det psykiske frem for gyset. Men jeg skal under alle omstændigheder læse den næste bog Insania for Birgitte Lorentzen skriver rigtig godt og selvom jeg ikke fandt gyset og Lulu videre nævnværdig, vil jeg meget gerne læse mere om Mads.

3 kommentarer:

 1. Det er jeg da glad for at høre! :D Jeg har lige fået én mere, så nu behøver jeg vist heller ikke flere... :P Så skal jeg da nok fortælle, hvad jeg syntes om den! :)

  SvarSlet
 2. Så har jeg været inde og se 21 Jump Street, og jeg synes faktisk, den var vildt sjov. x) Grinte i hvert fald virkelig meget. Mine veninder var ikke lige så begejstrede, men den var også lidt plat og drengerøvsagtig nogle gange. Ikke desto mindre fik den mig til at grine. ;) Der er også en meget sjov reference til 80'er-tv-serien, som lidt kommer som en overraskelse. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder rigtig godt, så må jeg se om jeg kan få nogen med ind og se den :)

   Slet