søndag den 12. august 2012

Silhuet af en synder - Leonora Christina Skov

Titel: Silhuet af en synder
Forfatter: Leonora Christina Skov
Serie: -
Forlag: Rosinante
Sider: 374
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5Fra bagsiden: Bedrag, selvmord, galskab og forbudt kærlighed har gennem generationer huseret på det sydsjællandske godt Liljenholm. Engang var det hjemsted for en verdenskendt forfatter af skrækromantiske romaner. Nu er der kun de døde tilbage. Men en råkold novemberdag i 1941 aflægger godsets fortabte datter, Nella, besøg. Hun er ikke alene. En fremmed er taget med hende hele vejen fra København. Sammen opdager de, at alle familier har hemmeligheder, men liljenholmerne har flere end de fleste. Godset gemmer på en grum historie, der berører dem begge. 'Silhuet af en synder' er en gotisk roman, en slægsfortælling og et æskesystem af historier, der til slut danner et overraskende hele.

Bagsideteksten og det smukke cover efterlod ingen tvivl om, at jeg skulle læse denne bog. Desværre er den underlig på grænsen til det forvirrende.

Historien skifter fortæller engang i mellem uden at gøre opmærksom på det, hvilket var meget forvirrende. Historien skal forestille at fortælles gennem en bog, så det var desuden en stor irritation, at jeg-fortælleren kom med bemærkninger og sprang i tid. Generelt synes jeg faktisk, at den jeg-fortæller, der ikke er Nella, er utrolig irriterende!

Sproget i bogen er flydende og medrivende og efterhånden som plottet og historien folder sig ud, bliver man revet dybere og dybere ind. Desværre bliver historien på et tidspunk så rodet ind i sig selv, at den bliver træls at læse. Gang på gang kommer der et 'plot-twist' som skal overraske, men efter så mange forskellige er det svært at bibeholde glæden og overraskelsen. I stedet bliver det et irritationsmoment, der ødelægger historiens flow.

Jeg havde forventet en del uhygge i bogen, eftersom den står til at være en gotisk roman, men gyset kom aldrig. I stedet var det for nemt at regne ud, hvad 'det uhyggelige' var og det knirkende gods trænger aldrig igennem som egentlig skræmmende.

Alt i alt var det en skuffende bog, der alt for tydeligt viser, at 'man ikke kan dømme en bog ud fra coveret'.

10 kommentarer:

 1. Jeg var desværre heller ikke så imponeret af den. Ligesom dig syntes jeg, at coveret udstrålede noget andet end det, bogen reelt set kunne byde på, og så brugte den mere tid på at være forvirrende end stemningsfuld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en stor skam, for historien kunne sagtens have været fremragende - og coveret er jo fantastisk! Jeg håber at kunne finde en gotisk roman, der lever op til det, den lover - jeg vil så gerne læse en god en af slagsen :)

   Slet
 2. Jeg læste Rebecca - den kan godt anbefales :-)
  Se her: http://denlillebogblog.blogspot.dk/2010/12/rebecca.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, virkelig lækker anbefaling! Den er hermed på min to-read.. Den lyder fantastisk! Linket til 'Den Lukkede Bog' virker ikke, men er det den af Jette A. Kaarsbøl? Den har jeg nemlig selv lige læst og jeg valgte ikke at anmelde den, fordi jeg virkelig ikke kunne fordrage hovedpersonen - hun er simpelthen SÅ irriterende, naiv og dum! Hvilket er en skam, for det historiske omkring bl.a. Brandes er jo ret spændende..

   Slet
  2. Nej, siden det indlæg har jeg flyttet min madblog til en anden webadresse, så linket virker ikke længere (før jeg lavede min bogblog, skrev jeg også lidt om bøger på min madblog, men det gav efterhånden mere mening at splitte dem op i to :-)).

   Jeps, det er den - og jeg var ikke så begejstret for Den Lukkede Bog, for den hovedperson var virkelig irriterende!

   Slet
 3. Åh nej! Hvorfor får den kun 2? Jeg syntes at den var vildt god. Fedt med de mange tvist og så var den da ret skummel. Det er jo en gotisk roman og ikke en moderne gyser. Der er en forskel.
  Hehe, men anyways. Smag og behag. Fed blog, du har :)

  Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nok bare slet ikke hurtig nok til at fange alle de twists ;)
   Jeg regner med at læse Rebecca som Piskeriset anbefaler ovenfor. Jeg vil så gerne læse noget mere gotisk :=
   Tusinde tak :D

   Slet
  2. Har ikke læst Rebecca, men har kun hørt godt om den. "Den 13. Fortælling," er i samme stil og rigtig god.

   Slet
  3. Den må jeg lige have kigget på :) Tak for anbefalingen, dem kan man altid bruge :D

   Slet