lørdag den 4. august 2012

Skandaler - Sara Shepard

Titel: Skandaler
Forfatter: Sara Shepard
Serie: Pretty Little Liars #3
Forlag: Politikens Forlag
Sider:
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5

SPOILER ALERT

Læs først: Løgne og Hemmeligheder

Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, men meningerne er mine egne :)

Fra bagsiden: Stol aldrig på en smuk pige med en mørk hemmelighed. Spencer, Aria, Emily, Hanna og deres bedste veninde Alison var de mest populære piger på skolen i Rosewood. Indtil den aften, hvor Alison, den smukkeste af dem, pludselig forsvandt. Tre år senere bliver Alisons lig fundet, og de fire piger er tvunget til at se fortidens spøgelser og hemmeligheder i øjnene. Er mysteriet om Alisons død værre og mørkere, end de kan forestille sig? Og hvem er A, som bliver ved at sende mystiske sms'er og breve? Tilsyneladende ved A alt om, hvad der skete dengang og virker ikke som en, der vil tøve med at afsløre det.

Pigerne begynder så småt at miste overblikket og grebet om tingene i Rosewood og inden længe overvejer de at fortælle, hvad de ved. Men det er A ikke indstillet på og A er mere end villig til at viser, hvem der egentlig bestemmer.

Flere afsløringer ryster de fire piger og deres omkreds og inden længe føles de sig alle meget alene.

Skandaler er slet ikke lige så godt som Løgne og Hemmeligheder. Der var ikke en eneste person, jeg kunne holde af (bortset fra måske Lucas). De var alle sammen på en eller anden måde rigtig irriterende og jeg blev enormt frustreret af at læse om det. Både pigerne, deres familier og deres omgangskredse er overfladiske og løgnagtige og ingen virker interesseret i andet/andre end sig selv.

Selvom bogen kommer omkring mange gode teenage-emner, bliver de overtrumfet af, hvor ligeglade samtlige personer i bogen er. Selve historien om mordet på Alison bliver også lidt ligegyldig i sammenligning med de utallige problemer, pigerne får.

Skrivestilen er lig de andre bøger, men jeg kunne ikke nyde den lette læsning på samme måde. Jeg håber den sidste bog bliver mere i stil med de to første.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar