mandag den 3. september 2012

The Sapphire Talisman - Brenda Pandos

Titel: The Sapphire Talisman
Forfatter: Brenda Pandos
Serie: Talisman #2
Forlag: Obsidian Mountain
Sider: 303
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 2/5

SPOILER ALERT

Læs først: The Emerald Talisman

Nu da den lokale vampyrrede er væk, forsøger Julia og Nicholas at få et nogenlunde normalt liv sammen. Men eftersom Julia er tvunget til tavshed af en shapeshiter, der vil gøre alt for at se den fremtid, hvor Julia redder verden, komme til virkelighed, har hun ikke lov til at fortælle Nicholas at lederen af vampyrreden overlevede. Det giver desværre lykken et strejf af skyld - et stort strejf. Da Alora vender tilbage, opsat på at få hævn, tvinger det Nicholas og Julie til at vælge, hvad de er villige til at leve og dø for.

En af de ting jeg var mest irriteret over ved The Emerald Talisman var, hvor meget Julia klynker. Det er blevet betydeligt bedre i The Sapphire Talisman, men til gengæld har hun tillagt sig en ny irriterende vane: Hun er blevet ond! Ikke sådan vampyr-slå-alle-ihjel-ond, men mere modbydelig og grov overfor dem, der prøver at hjælpe hende. Især går det ud af Scarlett og det er virkelig irriterende så umodent Julia opfører sig. Hun er virkelig for meget!

Bogen tager en ret underlig drejning, som jeg ikke havde forventet i det en person dukker op - og forklaring på det, kommer aldrig rigtig. Hele historien omkring personen bliver nærmest brugt som en 'undskyldning' for at kunne nogle forskellige ting - det lyder meget kryptisk, men giver mening, hvis I læser bogen.

The Sapphire Talisman er bedre end sin forgænger, men ikke særlig meget. Den er meget kliché i sin opbygning, men tager samtidig nogle mærkværdige krumspring for netop at undgå at virke kliché og det falder desværre til jorden med et brag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar