mandag den 22. oktober 2012

Himmelstormeren - Paul Stewart & Chris Riddell

Titel: Himmelstormeren
Forfatter: Paul Stewart og Chris Riddell
Serie: En historie fra Kanten #2
Forlag: Carlsen
Sider: 405
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Læs først: Hvad Dysterskoven gemte


Fra bagsiden: Kvisth sejler himlen tynd med sin far Himmelulven, og resten af luftpiratens besætning på luftskibet Himmelstormeren, for at tjene penge til dagen og vejen. Men en dag går det galt, og skibet mister en værdifuld last. For at kunne beholde sig skib og lønne sin besætning, må Himmelulven påtage sig en meget farlig opgave. En opgave kun få er vendt levende tilbage fra tidligere. Derfor beslutter Himmelulven da også, at Kvisth skal blive hjemme - men bestemt ikke med Kvisths gode vilje. Han sniger sig om bord på Himmelstormeren og finder snart ud af, at det var det sidste han skulle have gjort.

Kvisth har endelig fundet sig et tilhørssted og føler sig hjemme på Himmelstormeren, til trods for at han bliver overset af sin far. Da Himmelulven så bestemmer sig for at lade Kvisth blive hjemme på den hidtil mest spændende (og farligste) tur, bliver Kvisth rasende - han vil ikke behandles som et barn, men som et medlem af besætningen. Alligevel opfører han sig som et barn og får hjælp til at gå mod sin fars vilje, hvilket virker utrolig naivt og dumt og han finder da også hurtigt ud af, at det ikke var en god ide.

Præcis som i Hvad Dysterskoven gemte indeholder Himmelstormeren en dannelsesrejse for Kvisth. Denne gang er han ældre og mere erfaren og det kan mærkes på de valg, han træffer og det ansvar, der bliver ham pålagt. Kvisth udvikler sig langsomt til en mere og mere grov person, som jeg havde svært ved at holde af og holde med. Han bliver hurtig vred og voldelig og mener, at han er den eneste, der kan løses alle problemer - oftest ved at ty til våben eller overlegenhed. Han har dog stadig en udpræget retfærdighedssans, som jeg var meget glad for og det gjorde heldigvis til en udholdelig hovedperson.

Igen er bogen prydet af de smukkeste tegninger, der bringer bogen til liv. Jeg kan slet ikke rose tegningerne nok, de understøtter historien så fantastisk og bringer den samlede oplevelse op på et højre niveau!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar