søndag den 27. januar 2013

Blodslaven - J.R. Ward

Originaltitel: Lover Awakened
Forfatter: J.R. Ward
Serie: The Black Dagger Brotherhood #3
Forlag: Tellerup
Sider: 615
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Dansk
Dansk titel: Blodslaven

SPOILER ALERT

Læs først: Vampyrkongen og Din for evigt

Krigeren Zsadist er aldrig kommet sig over de ydmygelser han blev underlagt som blodslave. Hvor andre har en sjæl, har han et mørkt hul, og hvor andre har følelser, har han kun vrede. Hans brutalitet kommer Broderskabet til gode i kampen mod eliminatorerne.
Bella har levet hele sit liv som beskyttet aristokrat, og netop derfor er hun tiltrukket af Zsadist. Da Bella bliver taget til fange af eliminatorerne, ved hun at Zsadist er den eneste som kan befri hende.

***
Blodslaven var alt, hvad jeg forventede og mere til! Jeg har glædet mig til at læse om Zsadist siden jeg læste Vampyrkongen første gang og han er absolut min yndlings af brødrene. J.R. Ward skriver rigtig godt og jeg var fanget fra første side. Der bliver ikke lagt fingre imellem igennem historien, hverken omkring deres sexliv (som i de andre bøger) eller omkring hvad Zsadist har været udsat for.

En af de ting, jeg bedst kan lide ved Zsadist er at han, til forskel fra de andre fyre, ikke bare 'spiller' tough. Han har været grueligt meget igennem og hele hans opførsel virker som en naturlig reaktion. Selvom han udvikler sig en del gennem bogen, går det hårde aldrig af ham. Det er også rart at den kvindelig hovedperson, Bella, kan finde ud af at sige fra, men samtidig vise at hun har brug for nærhed.

Phury irriterer mig gentagende gange gennem bogen. Han var ellers en af mine favoritter i Din for evigt, men han er alt for selvudslettende og ligegyldig. Jeg håber, han bliver bedre i de kommende bøger! Rehvenge er jeg heller ikke vild med, mest fordi jeg slet ikke kan finde ud af, hvilken rolle han skal spille. Men umiddelbart virker han til at blive vigtigt,, så jeg håber, jeg kan lære at holde af ham,

For første gang synes jeg faktisk, at det er fedt at høre om situationen fra Eliminatorernes side, mest fordi O er en vanvittig fed karakter. Han er seriøst creepy og ulækker, men samtidig sørgelig og var med til at give bogen et lidt dybere twist i forhold til de foregående.

Der var en enkelt sproglig ting, der irriterede mig grænseløst igennem bogen, nemlig at flere af ordene var stavet med et h midt i det hele; hæhvne, behskytter, isolahtion og vhogter. Jeg kan godt regne ud, at det er fordi det er specielle vampyr/brotherhood-beskrivelser, men der følger ingen ordentlig forklaring og det irriterer mine øjne!

Men alt i alt er Blodslaven en fantastisk bog og jeg kan ikke anbefale serien nok! Tellerup har udtalt at den næste bog i serien, Den skjulte broder, udkommer d. 4/7 og den kommer til at omhandle Butch - jeg kan ikke vente!

6 kommentarer:

 1. Jeg var også ret irriteret over de der ord med h'er i - efter nogle gange regnede jeg jo ud at der måtte være en mening, og efter at have læst bogen færdig opdagede jeg ordlisten bagerst .. Men arh, kom nu med en forklaring, så man ikke sidder og tænker "æææh hva?"

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gider heller ikke skulle til at slå op i en ordliste. Hvis ordene ikke kan forklares som en del af historien, så skal de ikke være der!

   Slet
 2. Ordene med h'erne undrede også mig. Først troede jeg at det var tastefejl :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var også sikker på det var en fejl i starten. Det virker garanteret skide godt på engelsk, men på dansk ser det bare åndssvagt ud!

   Slet
 3. Jeg har læst bøgerne på engelsk og der står ordlisten foran i stedet for bagved, sådan at man ikke kan undgå at se det. Det gør at man lige kan læse dem igennem og så forstår man betydningen :)
  Ved ikke hvorfor den danske oversætter har valgt de skal være bagi, det er i hvert fald ikke J.R. Ward's ide ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mere smart med en ordliste i starten end bagi, men ligegyldigt hvad er jeg ikke fan af ordlister. Ordet skal være forklaret ud fra konteksten eller ud fra en forklaring fra karakterens side, ellers kan man ligeså godt lade være med at bruge det. Men det er bare min mening ;)

   Slet