mandag den 18. marts 2013

Winter's Passage - Julie Kagawa

Originaltitel: Winter's Passage
Forfatter: Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey #1.5
Forlag: Harlequin Teen
Sider: 363
Udgivelsesår: 2010
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt til Kindle

Læs først: The Iron Knight


Meghan Chase plejede at være en helt almindelig pige.. Indtil hun opdagede at hun i virkeligheden var en feprinsesse. Efter at være sluppet ud af kløerne på de dødelige jernfeer, er Meghan nødt til at overholde sig løfte og følge med sin forbudte kærlighed, Prins Ash, til den ligeså farlige Winter Court. Men Meghan har en enkelt bøn først; at de besøge Puck - Meghan bedste ven og hendes far, Kong Oberons, tjener, der blev alvorligt skadet mens han beskyttede Meghan mod jernfeerne.
Men Meghan og Ash's lille omvej går ikke ubemærket hen; en oldgammel, magtfuld Jæger har fået færten af dem - en fjende, ikke engang Ash kan være sikker på at overvinde..

***

Winter's Passage er en sød, kort historie, der foregår mellem The Iron Knight og The Iron Daughter og man får kort opsummeret i starten, hvad der skete i den foregående bog - det er egentlig meget rart, hvis det er et stykke tid siden man har læst den eller hvis man, som mig, har virkelig dårlig hukommelse.

Meghan opfører sig utrolig sølle gennem det meste af historien. Hun står ved sit løfte om at tage med Ash til Winter Court, men hun gør intet selv og lægger alt ansvar og alle opgaver over på Ash. Det undrede mig igennem hele historien, hvordan Meghan kan være så dum at vide at hun skal til Winter Court, men ikke tage en varm trøje med - hun fryser jo hele tiden?!

Man kan virkelig fornemme i historien, hvor meget Ash kæmper med sine følelser for Meghan - de burde ikke være sammen og følelser er ikke særlig værdsat i Winter Court. Alligevel kan han ikke rigtig lade Meghan være. Det irriterer mig dog at selvom han forklarer hende, hvordan 'reglerne' er i Winter Court, altså at han bliver nødt til at være gamle, kolde Ash, så går hun helt i panik og betvivler både hans følelser og hans intentioner, så snart han lukker af. Hun er altså lidt dum.

Historien er fyldt med action og den er ret spændende. Jeg synes, sproget er meget bedre i den her end i selve bogen, selvom det slet ikke kommer op på det niveau, Julie Kagawa viser i The Immortal Rules.. Den kan klart anbefales til folk, der gerne vil have mere af vide om Ash og Meghan og hele fe-universet.

2 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig i din beskrivelse af Meghan! Jeg synes bøgernes største brist er hende - hun har rygrad som en regnorm og mod ligeså.
  Hun er en af de mest irriterende hovedpersoner jeg er støt på i en bog - og hun forbedrer sig bare overhovedet ikke.

  Det undre mig ret meget, at så mange har læst Iron Fey og jubler, men The Immortal Rules, som er flere længder bedre, ikke er ligeså populær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, jeg går stadig med et lille håb om at hun bliver bedre i løbet af de næste to bøger - det må du ikke tage fra mig ;)

   Jeg ELSKEDE The Immortal Rules. Jeg synes virkelig, man kan fornemme at Kagawa har udviklet sig mellem de to serier. Fatter heller ikke, at folk bedre kan lide Fey serien :/

   Slet