onsdag den 26. juni 2013

A Kiss at Midnight - Eloisa James

Originaltitel: A Kiss at Midnight
Forfatter: Eloisa James
Serie: Fairy Tales #1
Forlag: Piatkus
Sider: 304
Udgivelsesår: 2011
Læst på: Engelsk
Dansk titel: Ikke oversat
Kilde: Købt

Miss Kate Daltry tror ikke på eventyr... eller lykkelig til deres dages ende.

Da Kate bliver tvunget af sin stedmor til at tage til et bal, møder hun en prins... og bestemmer sig for at han er alt andet end charmerende. Et sammenstød mellem kløgt og viljer opstår, men de ved begge at deres uimodståelige tiltrækning ikke fører nogle veje. For Gabriel er lovet væk til en anden kvinde - en prinsesse, hvis formue vil sikre hans ambitioner.
Gabriel kan godt lide sin forlovede, men han elsker hende ikke. Selvfølgelig burde han bejle hende og ikke den sjove, fattige skønhed, der nægter at dåne over ham.

Til trods for både Gudmoder og glassko gør skæbnen alt for at ødelægge chancen for Kate og Gabriels lykkelige slutning.

Medmindre en prins smider alt det væk, der gør ham nobel...

Medmindre et uregerligt hjertes medgift trumfer en formue...
Medmindre et kys ved slaget midnat ændrer alt...

***

Jeg elsker genfortællinger af eventyr, når de er gjort ordentligt. Når essensen af eventyret stadig kan mærkes og man stadig får den fortryllende fornemmelse inden i som man gjorde, da man læste det rigtige eventyr. A Kiss at Midnight er en af den genfortællinger, der formår at skabe den følelse.

Kate er en skøn hovedperson. Hun har rygrad og tør sige fra, men sætter stadig familie og ære højt. Hun har en god humor og viljestyrke, men bliver alligevel fuldstændig forgabt i den opblæste Gabriel - og hvem kan fortænke hende det? Han virker utrolig selvoptaget i starten, men eftersom man både følger Kate og Gabriel i bogen, kommer man hurtigt til at kende ham bedre og han er en fantastisk mand. 

Historien har et hav af bipersoner uden at blive forvirrende og flere af dem kunne jeg utrolig godt lide. Højest på min liste ligger Henry og Wick, der begge skabte modspil til Kate og Gabriel og som var med til at gøre historien morsom. 

Historien følger den traditionelle Askepot historie på mange måder, men det er en mere voksen version af det kendte eventyr. Kate er en lidenskabelig ung kvinde og Gabriel mangler heller ikke passion, så naturligvis tager historien en voksen drejning - det er ikke erotik, men det er heller ikke længere et børneeventyr.

Eloisa James har formået at gøre Askepot til helt sin egen og skabe elskelige personer, en spændende historie og en eventyrlig atmosfære. Jeg blev fanget af stemningen i det øjeblik, jeg åbnede bogen og begyndte at læse det lidt gammeldags sprog. Der er 4 bøger mere i Fairy Tale serien og jeg har planer om at læse dem alle. Faktisk har jeg netop købt den næste, nemlig When Beauty Tamed the Beast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar