torsdag den 20. juni 2013

En flænge i himlen - John Green

Originaltitel: The Fault in Our Stars
Forfatter: John Green
Serie: -
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 330
Udgivelsesår: 2012
Læst på: Dansk
Dansk titel: En flænge i himlen
Kilde: Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag
En Flænge i Himlen er en roman om alt det største og smukkeste i livet.
Hazel har i flere år levet med en alvorlig sygdom og føler sig som en granat, der snart vil detonere. Men så møder hun Augustus og bliver for første gang nogensinde forelsket.
Måske er det ikke en tragedie, at vi skal dø. Det er et mirakel, at vi lever.


***

En flænge i himlen er blevet rost til skyerne af alle! Seriøst, jeg kender ikke nogen, der ikke elsker den her bog - og det giver mig altså virkelig høje forventninger. Jeg forventede at græde og jeg forventede at elske den. Jeg græd ikke og selvom jeg synes den er rigtig god, så elskede jeg den ikke. Desværre. Jeg føler, jeg er gået glip af noget stort!

Jeg elskede Hazel og Augustus og Isaac. De er alle tre utrolig spændende og det er umuligt ikke at holde af dem og føle med dem. Jeg var vild med forholdet mellem Hazel og Augustus og den langsomme udvikling fra fremmede til venner til kærester. Jeg er vild med Hazels forhold til sine forældre, der virker både realistisk og hjerteskærende. Jeg både hadede og følte med faderen og holdt uendelig meget af moderen. Historien omkring ung kærlighed er uendelig smuk. Ung kærlighed blandet med noget så grusomt som kræft gør historien endnu mere smuk og livsbekræftende.

Mit problem med En flænge i himlen var historien omkring den bog, de læser; En fyrstelig lidelse - eller snarere forfatteren bag. Jeg kunne nemlig super godt lide det, bogen symbolisere og hele meningen med den og jeg kunne virkelig godt lide betydningen for Hazel. Men jagten på svar fra forfatteren var simpelthen for dum! Van Houten var så irriterende og karikeret en person, at han fuldstændig ødelagde historien for mig. Han var gennemskuelig og ligegyldig, men blev alligevel så stor en del af historien. Jagten på ham virkede fjollet og ødelagde for mig magien mellem Augustus og Hazel.

Historien er stopfyldt med smukke sætninger, mindeværdige citater og sjove passager. Den er velskreven og sørgelig, sjov og livsbekræftende. Men den er også en smule kikset og lidt for gennemskuelig. Alligevel vil jeg anbefale alle at læse den, om ikke andet så for at få en dybere indsigt i livet med døden i nakken.

8 kommentarer:

 1. Jamen det kan da være du er frisk påå at læse den sammen i en periode så? :) Det kunne være lidt hyggeligt at tale om den med en - hvis der bliver noget at tale om, meeeen mon ikke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være fedt :) Det må vi lige have fundet ud af. Jeg regner med at læse den omkring d. 8-9-10 juli, for der deltager jeg i en read-a-thon og så er det lidt oplagt at få den med :)

   Slet
 2. Jeg elskede bogen. Den gjorde mig rørt, og jeg græd i stride strømme. Men måske forstår jeg dig også godt lidt; det virker urimeligt at historien om Van Houten fylder for meget, i forhold til forhold mellem bihistorie/hovedhistorie. Det var i hvert fald også den del af bogen, jeg sprang lettest henover.

  Du har iøvrigt evigt ret; John Green er en af de skribenter, der gang på gang skriver så smukke sætninger, at man har lyst til at stoppe op og gemme dem for evigt i sit hjerte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forventede også at græde, men jeg må være koldhjertet ;) Grundhistorien i bogen er jo uendelig smuk og tragisk!

   Han er så absolut fantastisk og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har læst noget af ham! Min bog er fyldt med mini-post-it's så jeg kan finde de smukke passager igen :)

   Slet
 3. Jeg elskede virkelig også bogen, og den sendte mig lidt ud i en bogkrise, da jeg afsluttede den. Jeg kunne simpelthen ikke se, hvad jeg nu kunne læse, for det ville ikke kunne måle sig med den. Men jeg må indrømme, at jeg heller ikke var helt så vild med, at der var så stor fokus på forfatteren til En fyrstelig lidelse. Jeg synes nemlig, han virkede så arrogant, og det kunne jeg ikke helt have. Dog synes jeg alligevel, at resten af bogen opvejede det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, jeg kan sagtens forestille mig en bogkrise ovenpå en bog man elsker - sådan havde vi det vel også alle efter den sidste Harry Potter ;)

   Har du læst andet af ham så? Og er der noget bestemt du kan anbefale? For jeg er slet ikke færdig med John Green :)

   Slet
 4. Jeg er meget enig med dig! Jeg forventede også den helt store oplevelse, der nærmest ville vende min verden på hovedet, men så meget rørte den mig alligevel ikke - desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske var vores forventninger for høje? Det er i hvert fald surt (men jeg må alligevel indrømme, at det er rart ikke at være alene) ;)

   Slet